18 nov. 2014 | 09:00

Yotaphone 2, telefonul cu două ecrane, ajunge la a doua generaţie

ACTUALITATE
Yotaphone 2, telefonul cu două ecrane, ajunge la a doua generaţie

Deşi este foarte probabil să nu fi pus mână pe primul , ruşii de la Yota au pregătit deja a doua generaţie a smartphone-ului cu două ecrane.

yota yotaphone 2

În urmă cu aproximativ un an auzeam primele informaţii referitoare la un care reuşea să integreze două display-uri. Pe o parte avea un panou AMOLED de înaltă calitate, în timp ce pe partea opusă integra un ecran cu tehnologie E-ink. Pentru că respectivul concept continuă să fie unul destul de atrăgător şi original, cei de la Yota aplică aceleaşi principii şi în cea de a doua generaţie a produsului.

Intitulat Yotaphone 2, gadgetul din imaginea de mai sus va fi lansat în luna decembrie a acestui an. Dacă nu era evident, acesta este foarte similar cu prototipul care începuse să circule pe internet în urmă cu câteva luni. Deşi nu avem încă nişte specificaţii actualizate ca reper, putem folosi valorile pe care producătorul le-a făcut publice ultima oară când a discutat public de acest proiect.

Pornind de la această premisă, ecranul principal ar trebui să fie un AMOLED full HD de 5 inci, asistat de un E Ink de 4,7 inci sensibil la atingere cu o rezoluţie de 960 x 540 pixeli. Pentru procesare foloseşte un Snapdragon 800 de la Qualcomm şi 2GB RAM. Conectivitatea include un modul WiFi 802.11ac şi Bluetooth 4.0. Cu speranţa că la nivel hardware va mai beneficia de câteva îmbunătăţiri până la lansarea efectivă, aşteptaţi-vă ca dispozitivul să poate fi achiziţionat înainte de Crăciun în diverse colţuri ale Europei şi în Orientul Mijlociu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele