Yahoo Mail pierde din nou în fața hackerilor

Yahoo Mail pierde din nou în fața hackerilor

Yahoo a mai avut ceva probleme recent cu malware-ul care se distribuia prin afișarea reclamelor. Acum s-a raportat că a fost compromis un număr necunoscut de conturi de email.

Yahoo! Mail

Utilizatorii Yahoo Mail sunt ultimele victime ale furtului de date, iar informația vine direct de la Yahoo. Acest lucru afectează din nou credibilitatea gigantului, având în vedere atacurile cu malware raportate recent tot pe platforma acestora. Se pare că ghinioanele se țin lanț de gigantul online.

Compania a luat măsuri, rugându-și utilizatorii să își reseteze parolele pentru conturile care au fost afectate. Momentan, Yahoo investighează lista de username-uri și parole folosite în recentele atacuri. Se pare că informațiile căutate în cadrul acestui atac sunt nume proprii și adrese de mail primite în ultimele zile pe conturile atacate de către hackeri.

Până acum, Yahoo nu a făcut nici o declarație oficială despre numărul de conturi afectate. Agențiile federale au fost notificate cu privință la acest atac, iar Yahoo a implementat o serie de măsuri pentru a preveni viitoare atacuri asupra conturilor. Probabil că în câteva zile vom afla și numărul de conturi afectate și care sunt măsurile pe care le va lua compania pentru a preveni aceste probleme pe viitor.

Desigur, nu îi judecă nimeni prea aspru, aceste lucruri se pot întâmpla, însă perioada de timp foarte scurtă între cele două situații negative este destul de scurtă și dă puțin de bănuit cu privire la securitatea precară a conturilor Yahoo Mail.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: