#XtremeCoding – De ce ai publica aplicaţii într-un zbor cu parapanta?

În speranţa de a câştiga un pic de promovare, cei de la au iniţiat programul #XtremeCoding, pentru publicarea de aplicaţii în condiţii extreme.

Nokia-XtremeCoding-Rio-de-Janeiro-YouTube

În momentul în care vorbim de programare, primul lucru care ne vine în minte este un birou şi, eventual, un scaun confortabil în care să ne desfăşurăm activitatea. În plus faţă de aceste elemente, publicarea de aplicaţii într-un magazin online, implică şi o conexiune stabilă la internet. Trecând peste toate aceste elemente şi încercând să atragă atenţia asupra magazinului de aplicaţii Nokia App Store, cei de la Nokia au declanşat o competiţie cu numele de Xtreme Coding Challenge. Litera X din titlu face referire la faptul că toate aplicaţiile din acest ,,App Store” sunt dedicate telefoanelor .

Deşi nu ştim momentan care este premiul, provocarea este cât se poate de simplă. Dezvoltatori de aplicaţii de oriunde de pe mapamond sunt însărcinaţi cu postarea de aplicaţii pe platforma online în condiţii cât se poate de extreme. Rezultatul final, pe lângă faptul că poate fi clasificat ca un truc de marketing, este incredibil de impresionant.

Pentru a demonstra câ #XtremeCoding nu este doar o idee, pe canalul oficial de YouTube Nokia a fost deja postat primul clip cu un programator, care, într-o oarecare măsură, şi-a riscat viaţa. Evenimentul a avut loc în Rio de Janeiro, Brazilia şi l-a avut în prim plan pe Jackson Feijo. Acesta din urmă, ataşat de un parapantist şi folosind un notebook conectat la o conexiune 3G, a reuşit să posteze o aplicaţie în cele 6 minute de zbor.

Dacă aceasta a fost introducerea la program, sunt curios ce urmează în continuare.

12:00 05.07.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video