How to Web: Cum dezvolți produse tech cu potenţial disruptiv la nivel global

How to Web: Cum dezvolți produse tech cu potenţial disruptiv la nivel global

La How to Web 2014, dezvoltatorii de produse în tehnologie pot afla mai multe despre product management, prioritizarea etapelor de dezvoltare sau coordonarea activităţilor pentru o execuţie impecabilă.

how to web
FOTO Dragoș Asaftei

Organizat în cadrul How to Web Conference 2014, How to Web – Product track aduce în atenţia audienţei product management-ul si modul în care pot fi dezvoltate produse tech cu potenţial disruptiv la scară globală. Pe 20 noiembrie, pe scena evenimentului vor urca specialişti cunoscuţi la nivel internaţional care vor împărtăşi bune practici şi poveşti de succes. Bilete Early Bird cu preţuri începând de la 69 EUR sunt disponibile online la http://2014.howtoweb.co/tickets/ până joi, 13 noiembrie.

Este o provocare să dezvolţi produse care adresează pieţe variate şi să ai utilizatori care vorbesc o altă limbă, au alte aşteptări şi o cultură diferită de a ta. Despre modul în care înveţi să lucrezi cu echipe distribuite într-un mediu aflat în continuă schimbare va vorbi Mark Tolmacs (Product Manager Ustream, Ungaria). Ustream, startup video localizat în Silicon Valley, s-a confruntat cu această problemă încă de la început: având echipele de product management şi engineering localizate în Budapesta, compania a fost pusă în situaţia de a rezolva rapid această problemă pentru a rămâne competitivă pe o piaţă cu o evoluţie foarte rapidă. Soluţiile şi bunele practici folosite pentru a depăşi această provocare vor fi discutate deschis pe scena How to Web – Product track.

Despre cum dezvolţi un produs centrat pe client şi cum implici utilizatorii în procesul de dezvoltare al acestuia va vorbi Ragnas Sass, Co-Fondator şi New Markets Pipedrive, aplicaţie de management al relaţiei cu clienţii (CRM). Încă de la început, Pipedrive s-a concentrat pe a dezvolta cel mai bun produs pentru a răspunde nevoilor oamenilor de vânzări, iar creşterea sa a fost determinată de susţinerea primită de la utilizatorii mulţumiţi. Astăzi, Pipedrive are peste 50.000 utilizatori plătitori din 120 de ţări diferite, iar principalul motor de dezvoltare rămâne în continuare feedback-ul primit de la utilizatori.

HTW Product Track

Pe lângă sugestiile clienţilor, datele pe care le ai la dispoziţie trebuie folosite pentru a ghida dezvoltarea produsului tău. Mat Clayton (Co-Fondator & CTO Mixcloud, UK) va aduce în discuţie diferitele modalităţi în care Mixcloud foloseşte datele disponibile în procesul de dezvoltare. El va oferi exemple recente despre modul în care au remodelat şi optimizat funcţionalităţi fundamentale precum paginile de cumpărare şi de înregistrare, folosind datele pe care le aveau la dispoziţie.

Nu în ultimul rând, organizarea de hackathoane în interiorul firmei te poate ajuta să îţi duci produsul la un alt nivel deoarece lucrezi într-un ciclu de dezvoltare cu etape de experimentare şi codare foarte intensive.Despre modul în care hackathoanele interne te ajută să rezolvi probleme şi să generezi idei va vorbi Martyn Davies (Developer Evangelist Sendgrid, UK), care va identifica aspectele din lumea hackathoanelor care pot fi utile pentru tine şi echipa ta de dezvoltare, indiferent de dimensiunea acesteia.

Subiectele abordate nu se opresc aici. Agenda completă a How to Web Product Track şi lista actualizată de invitaţi sunt disponibile online la http://2014.howtoweb.co/product/, iar Bilete Early Bird cu preţuri începând de la 69 EUR pot fi cumpărate până joi, 13 noiembrie, pe site-ul conferinţei http://2014.howtoweb.co/tickets/

 

Citește și: