Cea mai utilă spargere de bancomat: nu a furat bani, ci a jucat Doom [VDEO]

Bancomatele folosesc sisteme de operare de PC, dar puțini oameni știu că acestea pot fi transformate în „console“ de gaming. Ultima adaptare a adus Doom pe un bancomat.

doom-atm bancomat

Jocul Doom pe un bancomat nu este o premieră, au mai fost tot felul de jocuri adaptate unor astfel de dispozitive, dar acesta e un „clasic în viață“.

De-a lungul anilor a ieşit la iveală faptul că Doom este un titlu foarte versatil. Acesta poate rula fără probleme pe aproape . În mod evident, acest lucru este posibil datorită cerinţelor sale hardware reduse. Chiar şi aşa nimeni nu cred că se aştepta să vedem vreodată o demonstraţie similară cu cea din clipul de mai jos.

Deşi a fost necesară destul de multă muncă până la finisarea experienţei de gaming, partea cea mai amuzantă este că persoana din spatele scurtmetrajului foloseşte tastatura standard de la bancomat pentru a încerca acest FPS clasic. Doar pentru această parte a fost necesară realizarea unui software special care să facă asocierea tastelor numerice la noile funcţii.

În continuare, echipa din spatele acestui proiect speră să ajungă să „lege“ şi imprimanta de chitanţe la joc cu scopul imprimări, ca dovadă, a performanţei reușite de jucător. Până atunci, vizionare plăcută.

Doom este un joc pe calculator produs de firma id Software în 1993. Seria de jocuri, începută în 1992 cu Wolfenstein și continuată cu Doom, Doom 2, Quake, Quake 2, Quake 3, Return to Castle Wolfenstein, Doom 3 și Quake 4, a produs o adevărată revoluție în istoria jocurilor pe calculator. Acestea au fost primele care au beneficiat de un motor grafic capabil să prezinte o lume tridimensională de calitate. Texte, sunete, inamici, arme, toate la un loc au creat o atmosferă unică într-o vreme în care jocurile erau destul de limitate.

08:50 28.07.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video