15 apr. 2014 | 17:00

Universitatea din Bristol regândește modul în care lucrează arhitecții

ACTUALITATE
Universitatea din Bristol regândește modul în care lucrează arhitecții

Munca de arhitect este una foarte interesantă, însă în același timp destul de solicitantă din punct de vedere al imaginației. Universitatea din Bristol ar putea avea o idee viabilă pentru a o ușura.

Bristol Fog

Un sistem complex de vizualizare a imaginilor în 3D va fi prezentat în curând la o conferință internațională, un produs al Universității din Bristol. Sistemul se bazează pe o serie de ecrane de proiecție și fum, pentru a reproduce structuri complexe sub forma unei holograme. Cercetătorii sunt de părere că acest sistem va fi relativ ușor de implementat, va avea costuri reduse și va revoluționa modul în care interacționează și colaborează arhitecții.

”MisTable extinde potențialul tabletelor convenționale în moduri unice. Ecranul oferă o vedere directă asupra produsului, precum și accesul la diferite spații de interacțiune. Utilizatorii sunt conștienți de acțiunile și modificările celorlalți și pot comuta cu ușurință între ecranul principal care afișează proiectul și cel cu interacțiuni. Acest lucru permite utilizatorilor să efectueze și alte task-uri pe același display, fără să deranjeze pe colaboratorii săi și să intervină asupra imaginii proiectate. Ecranul permite customizarea task-urilor pentru prezentarea de conținut 2D sau 3D și evidențierea elementelor ce au fost modificate în proiect.” a declarat profesorul Sriram Subramanian de la Universitatea din Bristol.

Ideea este interesantă, vom vedea în curând dacă poate fi pusă în practică atât de ușor și de ieftin cum se menționează.