TMNT: Danger of The Ooze – Un joc pentru cei mici, numai bun de cadou de Crăciun [REVIEW]
Seria animată Teenage Mutant Ninja Turtles a fost foarte populară printre cei care au copilărit în anii ‘90. Și actuala generație se poate bucura de țestoasele ninja.
Rețeaua Nickolodeon deține drepturile de difuzare a serialului animat Teenage Mutant Ninja Turtles, foarte apreciat de către cei mici. Cei de la Activision au decis să transforme animația într-un joc video.
De fapt, trebuie menționat că TMNT: Danger of The Ooze este cel de al treilea joc lansat de Activision care îi aduce pe Leonardo, Donatello, Raphael și Michelangelo în prim plan, însă este primul side-scroller cu aceste personaje.
Introducere
În caz că nu știți povestea celor patru țestoase ninja, totul decurge cam așa: patru pui de țestoasă care trăiau într-o canalizare intră în contact cu o substanță radioactivă . Substanța respectivă a produs mutații, iar cele patru broscuțe au devenit uriașe și, sub îndrumarea maestrului Splinter – un șobolan înțelept, supradimensionat, au devenit maestre în artele luptelor.
Povestea în TMNT: Danger of The Ooze nu diferă din acest punct de vedere. Jocul este unul de tip side-scroller, aducând aminte, cu nostalgie, de vremurile Captain Claw sau Jazz Jackrabit. În acest joc, controlezi pe rând – și la alegere – una dintre cele patru țestoase și parcurgi nivelele, distrugând diverși inamici și, bineînțeles, mâncând pizza. Cowabunga!
Cu toate că am scris, la începutul acestui articol, că jocul este unul pentru copii, trebuie să vă avertizez că este un titlu destul de dificil și care are tendința de a produce numeroase frustrări.
Puncte pro TMNT: Danger of The Ooze
Gameplay-ul este solicitant și distractiv. Fiecare țestoasă în parte are propriile arme și combo-uri, iar iar abilitățile speciale pot fi deblocate pe măsură ce parcurgem nivele jocurilor. Inamicii sunt variați și trebuie să îți dai seama, la fiecare în parte, care este cea mai bună metodă de a-i învinge. Boss-ii de la sfârșitul nivelelor sunt solicitanți, de asemenea. O altă parte bună a gameplay-ului este faptul că abilitățile (de exemplu, steluțele ninja, inițial) vin treptat și te ajută să treci de anumite momente ale jocului.
Grafica este una retro. Vorbim despre un joc 2D, de tip side-scroller, care cu siguranță îi va încânta pe cei nostalgici. Nu vorbim despre nimic care să te facă să exclami ”wow”, dar e plăcut la vedere și îți transmite atmosfera din desenele animate. Am apreciat noua înfățișare a țestoaselor, dar și lumina din diversele zone.
Puncte contra TMNT: Danger of The Ooze
Povestea are un rol prea puțin important în tot jocul. Fiind un titlu de genul arcade, nu ar trebui să mire pe nimeni, dar aș fi apreciat ca cele patru țestoase să poată colabora între ele la rezolvarea unor puzzle-uri, în loc să fiu nevoit să joc, pe rând, cu fiecare dintre ele. În plus, unele personaje, cum ar fi April, apar în joc doar în scenele cinematice, care nu sunt deloc strălucite.
Muzica este înebunitoare. Se repetă la infinit același jingle înebunitor care îți dă senzația de monotonie.
Apropo de repetitivitate, cu toate că ziceam că dușmanii sunt variați, la fel și modurile de a îi înfrânge, odată ce ai descoperit rețeta perfectă pentru fiecare inamic, poate deveni plictisitor. În plus, dacă se întâmplă să mori (și se va întâmpla destul de des), va trebui să parcurgi anumite bucăți din nivel și să te lupți cu aceeași inamici, care sunt așezați în exact aceleași poziții ca și înainte.
Concluzie
Jocul nu este, cu siguranță, cel mai bun pe care l-am jucat și pot spune că Jazz Jackrabbit este un platformer mai bun, însă este un titlu distractiv, uneori frustrant, pentru cei care sunt cu adevărat pasionați de țestoasele ninja, dar și un cadou bun de Crăciun, pentru cei mici.