Sony Xperia Z2 Tablet – multimedia cu stil [REVIEW]

Un nou an, o nouă tabletă, pe o piață concentrată la doi poli: premium și scump sau ieftin și… ieftin. Are și Sony un produs nou pentru 2014. Acesta e review-ul „Playtech“ pentru el.

Anul trecut, cei de la Sony au uimit pe toată lumea cu tableta Xperia Z Tablet. Tableta era cea mai subțire, cea mai ușoară și cea mai frumoasă tabletă din lume. Este Xperia Z2 Tablet un urmaș de seamă al acelei tablete?

Sony Xperia Z2 Tablet – Introducere

Înainte de a începe review-ul propriu-zis, trebuie să recunosc că nu am crezut niciodată în tabletele care se vor instrumente de productivitate. Nu sunt fanul tabletelor Galaxy Note și nici al tabletelor Microsoft Surface, care sunt mai mult ultrabook-uri decât tablete.

Nu sunt un mare fan al Apple, dar trebuie să recunosc că iPad Air este unul dintre cele mai reușite dispozitive pe care am pus mâna și filosofia Apple mi se pare cea mai sănătoasă: distracția e pentru iPad, munca e pentru MacBook.

Sony Xperia Z2 tablet (11)

Unde încape Xperia Z2 Tablet în toată această conversație? În opinia mea, este tableta cu Android care se apropie cel mai bine de standardul impus de Apple pe piața acestor dispozitive.

Sony Xperia Z2 Tablet atrage prin design, uimește prin performanță și cucerește definitiv prin îmbinarea perfectă între viteză, estetică și orientarea către multimedia.

Preț: Sony Xperia Z2 Tablet costă 2.300 de lei la F64.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony Xperia Z2 Tablet/”/]

Puncte pro

Performanța este fără cusur. Xperia Z2 Tablet are o configurație foarte bună care îi permite să ruleze fără niciun fel de problemă orice aplicație. Jocurile de ultimă generație funcționează perfect și m-am distrat ore bune jucând titluri precum Edge of Tomorrow sau Angry Birds Epic. Browsing-ul nu mai este demult o problemă pentru dispozitivele de top cu Android și Xperia Tablet Z2 nu este o excepție. Paginile se încarcă rapid și navigarea între tab-uri este lină. Și, cum vorbim despre o tabletă perfectă pentru multimedia, trebuie să spun că și filmele în format HD sunt redate perfect.

Ecranul nu are cea mai mare rezoluție disponibilă pe piață pentru o tabletă. Gama Pro de la Samsung vine cu display-uri cu rezoluție 2.560×1.600 pixeli și tableta Nexus 10 se laudă cu același număr de pixeli. Totuși, asta nu înseamnă că display-ul Triluminous al Sony nu este unul mai puțin bun. Culorile sunt vii și puternice, iar constrastul este perfect. Unghiurile de vizionare sunt largi și luminozitatea este suficientă de bună încât să ne permită să ne descurcăm chiar și în lumina directă a soarelui.

Sony Xperia Z2 tablet (7)

Designul este superb. Tableta de anul trecut era învelită în totalitate în sticlă Gorilla Glass, la fel ca și smartphone-ul Xperia Z. Anul acesta, cei de la Sony au decis să renunțe la sticla de pe partea din spate pentru un plastic cauciucat și eu le laud această decizie. Dacă credeți că acest plastic scade din senzația premium pe care această tabletă o oferă, vă înșelați. Textura este foarte aderentă și aproape catifelată la atingere, iar aspectul general este foarte elegant. Xperia Tablet Z2 este tipul de tabletă pe care veți vrea să o arătați tuturor. La fel ca și iPad Air, este genul de gadget care spune multe lucruri despre utilizator.

Rezistența la apă deja nu mai este ceva care să ne mire la dispozitivele făcute de Sony. Xperia Z2 Tablet poate fi luată în duș și în cadă, poate fi dusă la mare (fiind rezistentă și la praf) și poate fi folosită și în ploaie. Și acest lucru m-a încântat.

Difuzoarele sunt bune și amplasarea lor în față garantează o putere mai mare a sunetului și o experiență mai bună pentru utilizator. Boxele stereo redau cu fidelitate sunetul din filme, din jocuri și pot fi folosite cu încredere și pentru melodia aia pe care o ascultați în fiecare dimineață când vă beți cafeaua.

Autonomia este și ea bună, tableta rezistând la aproximativ 8-9 ore de folosire medie spre intensă cu luminozitatea setată între 50 și 70%.

Sony Xperia Z2 tablet (8)

Puncte contra

Marginile prea late care încojoară ecranul ne aduc aminte de tabletele de acum doi ani. Când toți producătorii se întrec în subțirimea bezzelurilor, cei de la Sony au decis să păstreze aspectul frontal de ramă foto și asta este păcat.

Camera foto principală are 8 megapixeli și, în ciuda faptului că vine cu o serie de efecte interesante de realitate augumentată, este lipsită de bliț și are o sensibilitate redusă la lumină. Să zicem doar că cei care vor o tabletă pe care să o folosească pe post de aparat foto la concerte, să rămână la iPad.

Sony Xperia Z2 tablet (1)

Am schimbat forma review-urilor noastre (așteptăm impresii) și la final vă oferim un video cu cinci întrebări esențiale la care am răspuns atunci când am testat tableta.

Octavian Palade
14:03 07.07.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video