30 iul. 2014 | 15:00

Sense – oamenii au dat 1,2 milioane de dolari ca să doarmă mai bine

ACTUALITATE
Sense - oamenii au dat 1,2 milioane de dolari ca să doarmă mai bine

Senzorul care promite că ne va îmbunătăți somnul, Sense, a trecut pe Kickstarter de pragul de un milion de dolari strânși. Oamenii chiar vor foarte tare să doarmă.

sense kickstarter

Sense este un gadget care a debutat pe Kickstarter  pe 23 iulie. James Proud, omul care a fondat Hello și care propune Sense, avea nevoie de 100.000 de dolari pentru a aduce pe piață gadgetul care să îți îmbunătățească somnul.

Cu 23 de zile până la finalul campaniei, Sense a strâns 1,3 milioane de dolari de la 10.230 de oameni. Sense e un dispozitiv care se remarcă în primul rând prin simplitate, prin designul reușit și prin faptul că nu trebuie purtat. Creatorii Sense spun că li se pare nenatural să porți un ceas inteligent în timpul nopții. Apple ar putea lansa în toamnă un dispozitiv care să ne monitorizeze somnul, prin aplicația Healthkit, iar Samsung, prin Gear 2, are asemenea software.

Cum funcționează Sense?

În primul rând, funcționează independent de tine, în timpul în care tu dormi. Îți îmbunătățește somnul prin monitorizarea temperaturii, a luminii, a umidității, a sunetului și poate filtra aerul pentru a identifica particule de polen sau praf. Prin „Sleep Pill“, prinsă de perna ta, îți sunt urmărite mișcările în timpul somnului. Mai sunt gadgeturi care fac asta, dar până acum au venit sub forma unor brățări.

Citiți și despre – Alte proiecte de pe Kickstarter de pe site-ul playtech.ro. 

Sense comunică cu Android și iOS prin Bluetooth, iar în aplicație ai toate datele de care ai nevoie pentru a avea un somn mai bun. Spre exemplu, când verifici aplicația prima dată, dimineața, îți va arăta cum ți s-a schimbat somnul în funcție de elementele care te-au deranjat: prea multă lumină, temperatură ridicată, un câine care latră etc. De asemenea, Sense „ascultă“ sunetul din cameră. În final, ai un „scor al somnului“, iar 100 e cel mai bine.

Cei care oferă acum 99 de dolari vor primi Sense în noiembrie 2014 și o pastilă digitală de dormit. Aceasta din urmă e prinsă de pernă și o monitorizează.  Pentru 400 de dolari puteți primi dispozitive pentru toată familia.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele