Selfie Police te „amendează” cu un dolar pentru fiecare selfie

Selfie Police te

Încercând să stimuleze donaţiile caritabile, nişte studenţi au creat website-ul Selfie Police, ce pare să amendeze cu un dolar .

selfie-police

Considerat de mulţi cuvântul anului 2013, termenul defineşte activitatea realizării unui auto-portret cu telefonul sau orice altă cameră. În acelaşi timp, defineşte un trend care a explodat pe reţelele de socializare, la aşa un nivel, încât nici măcar nu mai contează cât de nepotrivit este contextul, foarte mulţi internauţi îşi fac astfel de fotografii. Deşi multe dintre ele ajung să fie ironizate, selfie-uri la volan, la înmormântare sau în alte circumstanţe pur şi simplu nu ar trebui să existe. La prima vedere, pentru astfel de capturi nepotrivite s-a inventat Selfie Police.

Deşi nu are în spate vreo instituţie legală menită să penalizeze într-un mod real astfel de creaţii, Poliţia Selfie amendează autorii fotografiilor cu un dolar, plătibil prin PayPal. Deaorece, în mod evident, nimeni nu şi-ar urca creaţiile de bună voie pe website-ul de mai sus, această pagină reprezintă un efort comunitar, prin care prietenii şi rudele vă posteaza selfie-urile voastre pentru a fi amendate.

Site-ul este creaţia unor studenţi de la Brigham Young University şi în realitate nu face decât să încurajeze donaţii pentru o cauza nobilă. Fiecare dolar strâns prin această metodă ajunge la o organizaţie cu numele de Vittana menită să ajute obţinerea de imprumuturi pentru educaţie de către studenţii din ţări aflate în curs de dezvoltare.

Mergând de la premisa că cei mai mulţi dintre noi nu prea mai sunt tentaţi să doneze bani, Chas Burton, fondatorul proiectului, explică foarte bine cum s-a ajuns la ideea de Selfie Police. ,,Prima oară când am venit cu ideea ne străduiam să găsim o soluţie prin care să motivăm generaţia noastră să fie mai darnică. E destul de dificil pentru că suntem o generaţie egoistă, aşa că întrebarea pe care am pus-o nu a fost cum putem să transformăm generaţia într-una caritabilă, ci cum putem transforma egoismul într-o caritate. Astfel s-a născut Selfie Police.”

Citește și: