Satellite P50t – Primul notebook Toshiba cu display 4K e gata de lansare

Satellite P50t – Primul notebook Toshiba cu display 4K e gata de lansare

Cu toate că noile notebook-uri Toshiba au fost anunţate la CES 2014, abia acum aflăm detalii despre lansarea lor la nivel global.

toshiba-satellite-p50t 4k display laptop

Cei de la Toshiba au fost printre primii producători de notebook-uri cu display-uri 3D fără ochelari, iar acum vor să se numere printre primii care aduc pe piaţă sisteme portabile cu rezoluţie nativă 4K.

Până în această vară vom putea achiziţiona un , cu un display de 15,6 inci care se încadrează într-o greutate de 2,2 kilograme. Magia acestui model se află în panoul HiDPI folosit, cu o rezoluţie de 3840 x 2160 şi o densitate de pixeli de 282 ppi.

Chiar dacă Satellite P50t nu este cel mai compact sistem cu această diagonală, se revanşează cu o configuraţie de vârf. Pe lângă un procesor Intel Core i7 de ultimă generaţie şi 16GB RAM, partea de procesare este asigurată de un AMD Radeon R9 M265 cu 2GB de memorie dedicată. Are patru porturi USB 3.0, un slot pentru carduri de memorie SD/SDHC, conectivitatea WiFi 802.11ac şi Bluetooth 4.0. Se va livra exclusiv cu Windows 8.1 preinstalat.

Tot acum, Toshiba a anunţat alte două , S50 şi S70. După cum le spune şi numele, acestea vor avea panouri de 15 şi 17 inci, în schimb, rezoluţia nativă va fi mult mai mică decât 4K. În funcţie de buget, veţi putea alege între monitoare 720p, 900p sau 1080p, sensibile sau nu la atingere. Tot ca opţiune de configurare, plăcile video Intel HD de generaţie nouă vor veni standard, în timp ce GPU-uri Radeon R9 vor fi opţionale.  Porturile USB 3.0 vor fi în număr de două.

Fără a anunţa nişte preţuri pentru cele trei jucării de mai sus, având în vedere că în următorul trimestru vor putea fi cumpărate, s-ar putea să aveţi suficient de mult timp pentru a pune nişte bani deoparte.

Citește și: