12 iun. 2014 | 06:26

Samsung lansează două TV-uri UHD curbate, un pic mai ieftine

ACTUALITATE
Samsung lansează două TV-uri UHD curbate, un pic mai ieftine

Deşi în continuare televizoarele 4K nu sunt foarte accesibile, e plăcut să vezi că cei de la lansează modele mai ieftine.

samsung-curved-uhd-HU8290-tv 4k

Personal, nu cred că mulţi dintre noi îşi vor cumpăra un nou televizor cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal. Cu toate acestea, respectivul eveniment a motivat producătorii să lanseze noi modele săptămâna aceasta. După ce ieri anunţam lansarea celui mai mare TV 4K din lume, astăzi vorbim despre două noi de 55 şi 65 de inci.

Pentru că interesul pentru panouri curbate şi experienţa imersivă pe care o oferă este foarte mare, cei de la Samsung fac eforturi semnificative pentru a aduce astfel de televizoare în casele multora dintre noi. Pentru acest scop, gigantul sud-coreean a anunţat doi noi membri ai seriei HU8290. Merită reţinut că o parte importantă din preţul generos se datorează şi rezoluţiei native de 3840 x 2160 aferentă acestor Smart TV-uri.

Din păcate, la ora actuală, accesul la conţinut 4K este foarte limitat, chiar dacă există eforturi pe toate fronturile în crearea de surse de streaming pentru filme, seriale şi documentare Ultra HD. Până atunci însă, procesorul foarte puternic din noile TV-uri încearcă să facă o treabă cât se poate de bună pe partea de upscaling, mărirea artificială a rezoluţiei conţinutului SD sau Full HD până la 4K. Dacă veţi folosi noile creaţii de la Samsung pentru a rula filme de pe un stick sau hard disk extern, merită să aveţi în vedere şi suportul pentru formatul UHD HEVC.

Noile modele ar trebui să fie deja disponibile la majoritatea comercianţilor din Europa, la preţuri de aproximativ 3100 de euro pentru modelul de 55 inci şi 4500 de euro pentru varianta de 65 de inci. În condiţiile în care ,,vechiul” Smart TV curbat de la Samsung, de 78 de inci, disponibil în ţara noastră, costă aproximativ 7500 de euro, preţurile pentru variantele de diagonală mai mică sunt, în mod evident, chilipiruri.

Playtech.ro vă va aduce în curând un review la ultimul televizor UHD lansat de Samsung în România.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele