S-a suspendat comercializarea Nokia Lumia 2520, pe motiv de electroşocuri

S-a suspendat comercializarea Nokia Lumia 2520, pe motiv de electroşocuri

Cu toate că a fost rezultatul unei lungi perioade de aşteptare, tableta se pare că nu se va mai vinde prea curând.

Nokia Lumia 2520

Lumia 2520 este . Este preinstalată cu cea mai recentă versiune de Windows RT şi, deşi nu ştim dacă este sau nu un succes de piaţă, a fost primită foarte bine de presă, beneficiiind în mare parte de review-uri pozitive.

Nokia tocmai a anunţat că va suspenda vânzările de Lumia 2520 în Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Rusia, Elveţia şi Regatul Unit, lăsând deschisă posibilitatea adăugării pe viitor şi a altor ţări la această listă. Nu se ştie cât va dura această pauză în vânzări, dar se cunoaşte în schimb motivul.

Compania a descoperit că încărcătorul AC-300, ce vine în pachet cu tableta, poate cauza şocuri electrice utilizatorului care intră în contact cu el, atunci când acesta este în priză. Deşi nu este neapărat o scuză, gigantul finlandez a afirmat că de producţia respectivului model de încărcător se ocupă o companie terţă.

După estimările interne, aproximativ 30.000 de încărcătoare din piaţă sunt afectate, dintre care aproximativ 600 se află pe teritoriul Statelor Unite. Dintr-un punct de vedere, merită lăudat gestul celor de la Nokia prin prisma faptului că, până la această oră, nu a fost descoperită nici o victimă a respectivului dispozitiv. Jo Harlow, vicepreşedinte Nokia responsabil de dispozitive inteligente, a confirmat de asemenea lipsa evenimentelor neplăcute asociate încărcătorului cu electroşocuri.

Nu este prima oară când auzim de încărcătoare maliţioase, din această cauză ar fi bine să nu le mai folosiţi în cazul în care deţineţi un Lumia 2520.

Atenție, AC-300 este un model care vine livrat doar cu această tabletă şi problema descrisă mai sus nu afectează şi încărcatoare livrate cu alte dispozitive ale companiei finlandeze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: