Rovio respinge ideea că a permis NSA-ului să spioneze utilizatorii jocului

Rovio respinge ideea că a permis NSA-ului să spioneze utilizatorii jocului
Radu Neagu
22:09 29.01.2014

Rapoartele despre metodele de spionare ale lui NSA circulă de aproape un an de zile, și vizează companii cu un renume mondial.

angry birds spionaj NSA

Rovio, creatorul jocului Angry Birds și ale altor titluri mai puțin populare, a lansat un comunicat de presă în care dezminte faptul că a avut de a face cu tehnicile de spionaj ale lui NSA, și că acesta din urmă ar fi colectat datele utilizatorilor prin intermediul acestor aplicații mobile. Rovio a declarat că toate aceste zvonuri sunt doar speculații și dacă rapoartele despre tehnicile agenției sunt reale, nici un dispozitiv care poate naviga pe site-uri ce conțin reclame, sau care poate rula aplicații ce afișează reclame, nu este în siguranță. Declarația nu menționează nimic însă despre faptul că Anrgy Birds ar fi fost folosită de către NSA pentru spionarea utilizatorilor, și fără știrea producătorului.

Ambele agenții au posibilitatea de a colecta date ca lista de apeluri, mesaje, email-uri și altele, prin exploatarea aplicațiilor mobile însă nu se face referire la nici un fel de colaborare între creatorii acestor aplicații și NSA. O discuție mai complexă pe această temă va avea loc în curând în rândul producătorilor de jocuri, Google fiind și el implicat direct, pentru modalitatea de securizare a aplicațiilor și a reclamei servite pentru versiunile gratuite.

Etichete:
Comentarii
loading...