Oamenii vor „traduce“ internetul pentru a fi util roboţilor [VIDEO]

RoboHow este un nou proiect menit să profite mult mai uşor de amalgamul de informaţii disponibile online.

RoboHow robot limbaj internet

În urmă cu mai bine de trei ani, s-a creat RoboEarth, un proiect menit să creeze online o librărie de informaţii pentru roboţi. Scopul era ca roboţii să înveţe diverse abilităţi de la alţi roboţi.  Încercând să ducă acea iniţiativă la un alt nivel, cercetătorii de la Institutul de Inteligenţă Artificială din cadrul Universităţii din Bremen, Germania au pus bazele RoboHow.

Pentru că în timp roboţii vor avea un nivel de inteligenţă artificială care le va permite să acumuleze cunoştinţe în timp real, fără intervenţia oamenilor, aceştia au nevoie de o sursă de informaţii „“. RoboHow îşi propune să fie acea sursă, prin traducerea diverselor informaţii disponibile pe internet într-un limbaj pe care să-l poată parcuge cu uşurinţă ajutoarele noastre electromecanice.

Deşi s-ar putea să nu pară la prima vedere, efortul din spate este titanic. RoboHow trebuie să detalieze proceduri fundamentale, pe care oamenii la înţeleg nativ. De exemplu, cum să porneşti aragazul sau unde găseşti diverse ingrediente pentru gătit? În timp, toate aceste informaţii vor fi indexate într-un colţ al internetului pentru ca roboţii să devină din ce în ce mai autonomi. Din păcate, momentan, o echipă de oameni se ocupă manual de introducerea de informaţii în respectiva bază de date. Nu rămâne decât să sperăm că, în timp, se va crea un algoritm care să transpună automat respectivele informaţii în „limba roboţilor“.

08:46 07.07.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video