15 apr. 2014 | 18:04

Preț de producție Samsung Galaxy S5: aproximativ 256 de dolari

ACTUALITATE
Preț de producție Samsung Galaxy S5: aproximativ 256 de dolari

Samsung Galaxy S5 are un preț de aproximativ 660 dolari la liber și 200 de dolari la abonament. Costul de producție Samsung Galaxy S5 este însă considerabil mai mic.

Samsung Galaxy S5 pret

Desigur, vorbim de Statele Unite, pentru că acolo este făcută această referință. La noi, prețul lui Galaxy S5 este echivalentul a 850-900 de dolari, semnficativ mai mare, achiziționat tot la liber.

Prețul de producție Sasmung Galaxy S5 nu depășește valoarea de 256 dolari, după cum a stabilit IHS, o companie de cercetări de piață.  Samsung nu a confirmat în mod oficial această cifră și, evident, nici nu este în interesul său să o facă. Așadar o tratăm ca pe o supoziție. Dacă 256 de dolari nu înseamnă prea mult în ochii noștri, ai consumatorilor, analiștii IHS au menționat că dispozitivele mobile devin din ce în ce mai scumpe de produs. Înițial, media pentru dispozitivele de 600 de dolari era de 200 de dolari ca preț de producție, acum acest prag ajunge și la 250 de dolari și îl poate depăși în unele situații.

IHS menționează de asemenea că cea mai scumpă componentă de producție Samsung Galaxy S5 este display-ul, al cărui preț de producție este de 63 de dolari. Trebuie să luăm totuși în considerare că în prețul de vânzare retail al dispozitivului sunt incluse și bugetele de cercetare și dezvoltare, procesul de distribuție și bugetul de marketing aferent unui nou produs, ce presupune lansări, campanii și publicitate online sau outdoor. Acestea sunt imposibil de calculat de analiștii din afara companiei, însă cu siguranță contribuie semnificativ la prețul de producție al telefonului.

Chiar dacă este doar o estimare, în ritmul actual se spune că prețul de producție al unui dispozitiv ar putea ajunge la 300 de dolari, aducând companiile într-un impas din acest punct de vedere. Probabil că acestea se vor orienta către mai puține produse, așa cum face Apple de ceva vreme.