16 aug. 2014 | 19:15

Playtech TV – Cele mai bune aplicații de vacanță [VIDEO]

ACTUALITATE
Playtech TV - Cele mai bune aplicații de vacanță [VIDEO]

În fiecare sâmbătă, Playtech TV este la Focus pe Prima TV, la ora 18.00. Vă vom prezenta cele mai utile aplicații și gadgeturi pentru diverse situații. Astăzi, vorbim despre cele mai utile aplicații din vacanță, dacă încă mai vreți să plecați.

Aplicația Waze

Aplicatia trafic Waze
Ce rost are să te duci în vacanță dacă stai cu mașina în trafic la o coadă imensă? Au pățit-o mulți, mai ales când s-au întors de la mare, când au descoperit că autostrada Constanța-București e blocată și va fi așa timp de câteva ore.

Waze e o aplicație de hărți, cumpărată de Google, care își ia datele de la alți utilizatori din trafic. Practic, e ca o stație de emisie-recepție folosită de șoferi pentru a se avertiza privind pericolele de pe drum. Ai un radar? Vei ști direct pe hartă. Ai gropi într-un oraș? Waze te face atent. De asemenea, te ghidează în siguranță pentru că este integrată cu Google Maps.

Waze e o aplicație de ținut pe bord și trebuie lăsată să te ajute. Consumă baterie, dar poate să fie o soluție pentru momentele când nu știm ce traseu să alegem.

Nu stați degeaba și dați și voi alerte pe waze dacă vedeți ceva pe drum, pentru că aplicația se bazează pe ajutorul comun între șoferi.

Desărcați Waze de aici. 

Aplicația CeSăVezi

Aplicatia CeSaVezi in Romania
Dacă ai decis ca vara asta să te duci în vacanță în România, ai nevoie de o aplicație care să-ți spună ce obiective turistice dorești? Vrei să vezi Palatul Cec din București? Vrei să faci un tur rapid prin Sibiu sau să nu ratezi ce e mai interesant prin Brașov?

CeSaVezi e aplicația dedicată a site-ului cu același nume, care a fost lansată în 2013 la Târgul de Turism. După cum îi spune și descrierea, e ghidul de buzunar. Ți se deschide o hartă de pe Google Maps unde sunt introduse obiectivele turistice dintr-un oraș.

Într-un singur minut poți să-ți faci un traseu rapid printre cele mai interesante locuri pe care trebuie să le vezi, fără să-ți mai cumperi un ghid de la librărie.

Aplicația are și opțiuni pentru cazare, baruri și restaurante, ca să vă bucurați de tot ce e mai bun în orașele României. Aplicația e încă în dezvoltare, așa că nu trebuie să fiți surprinși dacă mai pică din când în când.

E disponibilă gratuit pentru telefoanele și tabletele cu Android.

Descărcați CeSăVezi din Play Store.

Aplicația Pixlr Express

Aplicatia foto Pixlr Express
O imagine nu e suficientă atunci când vrei să spui multe despre locul unde te-ai dus în vacanță. Pixlr Express e o aplicație gratuită de Android și iPhone și îți permite să modifici fotografiile pentru a le face mai atractive.

În primul rând, dacă ai fost la mare, nu vrei să le trimiți prietenilor 100 de imagini, care mai de care mai bune. Ai fost în trei locuri interesante? Faci un colaj din câteva mișcări.

De asemenea, poți să modifici culorile din fotografie, să o tai mai bine și să schimbi focusul pentru a face blur în jurul locului pe care-l dorești. În plus, e bună și pentru amatorii de selfie-uri care postează imagini pe Facebook sau Instagram.

Poți face astea pe telefon, dar efectele nu sunt atât de complete. Pe Pixlr Express nu ai nevoie de internet pentru a face acest lucru, iar imaginile pot fi compresate pentru a nu consuma foarte multe date.

Descarcă Pixlr Express de pe Play Store. 

Aplicația în App Store.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele