24 ian. 2014 | 10:10

Papa de la Roma clasifică internetul ca pe un… dar de la Dumnezeu

ACTUALITATE
Papa de la Roma clasifică internetul ca pe un... dar de la Dumnezeu

Zilele trecute, printr-un comunicat oficial, a făcut nişte comentarii foarte interesante vizavi de universul online ce ne înconjoară.

Pope Francis papa de la roma opinie internet

Clasificarea internetului ca pe un dar de la Dumnezeu este doar una dintre afirmaţiile făcute zilele trecute de într-un comunicat făcut public de Biserica Catolică cu ocazia Zilei Globale a Dialogului.

Meritul internetului şi beneficiul major pe care l-a folosit Papa Francisc ca argument pentru afirmaţiile sale au avut legătură cu ,,progresele fără precedent” din domeniul tehnologic şi conţinutul digital. Aceste elemente au facilitat într-un mod semnificativ dialogul între oameni de diverse culturi şi religii, având ca urmare ,,crearea unui sentiment de unitate a familiei umane”. În plus, utilizarea internetului pentru dialog între diverse grupuri, poate facilita remedierea diferenţelor religioase, politice şi economice.

,,Internetul în particular oferă posibilităţi imense de interacţiune şi solidaritate. Asta e ceva cu adevărat bun, un dar de la Dumnezeu.” Acesta a fost contextul în care Papa de la Roma a clasificat internetul ca pe o mană cerească.

Pentru că nu puteau lipsi nişte referinţe la reţelele sociale, tot Francisc a afirmat că aceste colţuri ale internetului izolează oamenii de prieteni şi familie, pe lângă faptul că cei fără acces la aceste reţele tind să rămână în urmă.

,,Deşi aceste minusuri sunt reale, ele nu justifică respingerea reţelelor de socializare. Mai degrabă, ne amintesc că în final comunicarea ţine de oameni şi nu de avansul tehnologic.” Astfel a concluzionat suveranul perspectiva sa asupra stării actuale a internetului.

Aceste afirmaţii nu sunt primele cuvinte ale acestui Papă care au stârnit câteva controverse, însă vin ca o dovadă a faptului că, spre deosebire de alte entităţi religioase contemporane, este mult mai bine ancorat în lumea în care trăim. Din acest motiv, îşi poate exprima o opinie atât de clară despre internet şi reţele de socializare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele