Ochelari Samsung: În sfârșit, va începe concurența Google Glass?

Ochelari Samsung: În sfârșit, va începe concurența Google Glass?

Era clar că un răspuns comercial la Google Glass va apărea. Probabil, cea mai plauzibilă și predictibilă replică ar putea consta în o pereche de ochelari Samsung.

ochelari samsung

Se vorbește de multă vreme de evetualitatea unor ochelari Samsung în genut celor de la Google. Poate Galaxy Glass va fi numele ochelarilor inteligenți ai sud-coreenilor. O serie de zvonuri și patente solicitate de companie indică faptul că un asemenea produs este în lucru în curtea Samsung. De altfel, de curând, compania a depus cerere pentru obținerea unui patent referitor la un dispozitiv electronic care poate fi purtat la ochi.

O dată vehiculată pentru lansarea unor ochelari Samsung este luna septembrie, odată cu târgul de tehnologie IFA de la Berlin, așa cum sugerează Korea Times.

Marele avantaj al unor ochelari Samsung ar fi disponibilitatea comercială, pentru că acest aspect are mari șanse să se materializeze. Google, de aproape doi ani de când și-a dezvăluit ochelarii inteligenți, îi tot ține la regim exclusivist – sunt disponibili doar pentru dezvoltatori și pentru câțiva fani dispuși să plătească 1500 dolari.

Comercializarea către publicul larg ar putea fi o diferența notabilă între ochelarii Google și Samsung, mai ales sud-coreenii nu sunt chiar temători să încerce o piață netestată cu un produs premium. Galaxy Gear este cea mai bună dovadă a unui produs pretențios și scump introdus pe o piață despre care nu se știa dacă poate absorbi o asemenea ofertă. Evident, niște ochelari Samsung ar trebui totuși să se situeze simțitor sub prețul Google Glass.

Citește și: