20 feb. 2014 | 11:00

Nokia Treasure Tag face mai multe decât ai crede

ACTUALITATE
Nokia Treasure Tag face mai multe decât ai crede

Deşi ideea tag-urilor cu Bluetooth este departe de a fi nouă, Treasure Tag este un gadget care s-ar putea să te surprindă prin funcţionalitate.

nokia treasure tag

În ultimii doi ani, am văzut tot mai multe astfel de gadgeturi, unele dintre ele le-am şi descris în diverse articole, pentru simplul fapt că erau utile. Cu Nokia Treasure Tag, finlandezii au luat însă o idee nu foarte nouă şi au reinventat-o într-un mod cât se poate de util şi intuitiv.

De cele mai multe ori, aceste brelocuri nu fac foarte multe. Se conectează prin Bluetooth la un telefon, iar în momentul în care ai ieşit cu telefonul dintr-un perimetru, acesta din urmă te avertizează. E cât se poate de simplu.

Spre deosebire de această reţetă însă, Nokia Treasure Tag integrează şi el un mic difuzor care începe să exclame în momentul în care altcineva îţi pleacă cu telefonul din raza de acoperire de 15 metri. Astfel, puteţi ţine o evidenţă clară a cheilor de la maşină, de exemplu, dar şi a smartphone-ului cu care urmăriţi localizarea acelor chei. Un alt avantaj constă în procesul de împerechere dintre telefon şi Tag, care se face prin NFC. Pentru a duce întreaga idee de localizare la extrem, în cazul în care aţi ieşit de mult din raza de acoperire a unui Treasure Tag, acesta poate fi găsit cu precizie elveţiană şi afişat pe o hartă într-o aplicaţie dedicată.

Un Nokia Treasure Tag costă 30 de dolari. La un singur telefon puteţi conecta simultan maxim patru astfel de dispozitive. Deşi în prima etapă va funcţiona doar în tandem cu terminale , producătorul a anunţat deja că lucrează la compatibilitatea cu iDevice-uri şi Androide, motiv pentru care nu ar trebui să dureze mult până vom vedea peste tot aceste mici ,,comori”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele