Nokia investește 100 milioane de dolari în industria auto

, 06 Mai, 07:58

Chiar dacă gadget-urile purtabile sunt cele mai vizate în această perioadă, și industria auto primește la fel de multă atenție. Nokia își vrea de asemenea partea în acest segment.

Nokia Auto

Destul de recent, Apple a anunțat sistemul CarPlay, Google dorește și el să introducă propriul sistem de infotainment pentru segmentul auto, așadar nu este de mirare că și Nokia își arată interesul în acest domeniu.

Un anunț recent, venit din partea Nokia Growth Partners, spune că intenționează să investească nu mai puțin de 100 de milioane de dolari în alte companii și tehnologii care vor ajuta la crearea unui ecosistem inteligent pentru mașinile viitorului. Nokia și-a mai făcut până acum simțită prezența în automobile cu ajutorul lui HERE Maps și se pare că acum țintește și mai sus. 

”Noul nostru fond de investiții în valoare de 100 de milioane de dolari, lansat astăzi, subliniază convingerea noastră că segmentul automobilelor inteligente reprezintă o oportunitate bună de creștere.” – noul CEO Nokia, Rajeev Suri.

Suntem de părere că mașinile conectate echipate cu un modul de locație precis, precum și cu alți senzori de colectare a datelor, pot deveni dispozitive performante care vor ajuta șoferii în viitorul apropiat.” – CEO-ul HERE Maps, Michael Halbherr.

Noile fonduri vor fi disponibile în întreaga lume, pentru activități bazate în Statele Unite, India, China și Europa. Nu se cunosc exact tehnologiile pe care dorește Nokia să se axeze, însă cu siguranță nu are de gând să stea deoparte în timp ce Apple și Google își fac intrarea pe acest segment profitabil.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail