Nintendo Wii U începe sa fie ignorat și de dezvoltatori

Nintendo Wii U începe sa fie ignorat și de dezvoltatori

Cu toate că am insistat suficient asupra problemelor de popularitate ale , cei de la EA tocmai au declarat că vor ignora această platformă.

Bad wii u vanzari statistici ea electronic arts

Deşi se pare că s-a creat un trend global al celor care nu-şi doresc un , mai important este alt lucru. Dezvoltatori importanţi din domeniul gamingului au decis arbitrar că nu vor mai suţine cea mai recentă consolă a japonezilor.

Trăim în secolul consolelor next-gen. Creaţii precum Xbox One şi PS4 sunt pe lista de cumpărături a multora dintre noi, deşi nu sunt cele mai accesibile gadgeturi. Din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune de Wii U, un dispozitiv ce poate fi fără probleme clasificicat ca unul dintre cele mai mari eşecuri ale Nintendo din ultimii 25 de ani. Cea mai recentă dovadă a acestei afirmaţii vine de la Electronic Arts.

Wii U nu merită efortul portării unor titluri, consideră oficialii EA, o companie recunoscută pentru fuga după bani. Oricum, compania se ocupă cu dezvoltarea şi distribuţia unor jocuri foarte importante. Cu toate că vorbim de creaţii cross-platform ce pot fi jucate de pe orice altă consolă, PC, smartphone sau tabletă, se pare că pur şi simplu nu se justifică aducerea unui joc precum FIFA 14, de exemplu, pe creaţia japonezilor. Această decizie vine după ce iniţial au manifestat un relativ interes pentru respectiva consolă, lansând Mass Effect 3, Madden NFL 13, FIFA 13 şi NFS Most Wanted pentru Wii U.

Într-un comunicat oficial, tonul a fost atât de agresiv, încât am fi inconştienţi să credem că discrepanţele dintre Nintendo şi EA pe subiectul Wii U vor dispărea vreodată. ,,Nintendo a fost moartă pentru noi foarte rapid, a devenit o platformă pentru copii şi noi nu facem chiar jocuri pentru copii. Asta a fost destul de adevărat şi pentru alţi dezvoltatori. Până şi Mass Effect pe Wii U, care a reprezentat un efort solid, nu se putea reflecta în vânzări semnificative şi EA, precum Activision, se axează doar pe jocuri ce pot fi francize imense.”

La prima vedere, marea lor problemă vizează consola Nintendo Wii U, se pare însă că nici pe 3DS nu are planuri de a lansa noi titluri prea curând.