Nexus Watch – zvonurile existente până la momentul actual

, 18 Mar, 11:01

Dacă observăm trendul dispozitivelor prezentate la CES 2014 și la MWC 2014, smartwatch-urile au o importanță deosebită anul acesta.

Nexus Watch

Informații despre Nexus Watch au apărut de la sfârșitul anului trecut, iar mai jos avem o recapitulare.

Producătorul lui Nexus Watch, după ce în primele discuții ar fi fost Motorola, companie la care Google a renunțat de curând, fiind achiziționată de Lenovo, se pare că va fi tot LG, producătorul ultimelor două modele de Nexus. Preferința lui Google este justificată, având în vedere că au lucrat atât de bine cu LG în ultima vreme.

LG GD910 Smartwatch

Dimensiunea este foarte importantă pentru un astfel de dispozitiv. Dacă este prea mare, în mod logic nu îl va cumpăra nimeni. Să sperăm că și Google și LG au înțeles acest lucru și vor lansa un dispozitiv suficient de mic și de ușor ca să fie și atractiv. În imaginea de mai sus, este prezentat LG GD910, un dispozitiv mai vechi, care este mai mult un smartphone complet pentru încheietura utilizatorului decât un accesoriu conectat la smartphone-ul din buzunar. Bine, GD910 a fost anunțat în 2007 și lansat în 2009, cu siguranță conceptul de smartwatch este diferit în mintea celor de la LG.

Din punct de vedere al configurației hardware, Nexus Watch va avea un ecran de aproximativ 1,65 inci cu o rezoluție apropiată de 300×300 pixeli, 512 MB RAM și 4 GB stocare internă. Nu se știe dacă va deține o cameră foto și, cel mai probabil, va fi un dispozitiv vândut ca accesoriu pentru un smartphone, depinzând de acesta pentru conecitivitatea la internet.

Din punct de vedere software, cel mai probabil producătorul va promova suita Google Now, fiind deja o parte importantă din experiența Google Glass. La prima vedere, va oferi informațiile importante de pe smartphone, notificările de e-mail și informații despre traseu sau vreme. Unii spun că Google va dezvolta un sistem de operare specific pentru acest tip de dispozitiv, rămâne de văzut.

Data de lansare și prețul sunt două necunoscute. Anul trecut, se spunea că va fi disponibil imediat cu lansarea lui Android 4.4 KitKat. Acest lucru nu s-a întâmplat. Probabil vom afla mai multe informații la conferința Google I/O din 25 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail