NASA pune la licitație o serie de ”vechituri”

NASA pune la licitație o serie de ”vechituri”

Dacă aveți la dispoziție suma de 180.000 de lire sterline, sunt sigur că ați fi interesați de maneta folosită la aterizarea pe lună sau de alte obiecte pe care le pune NASA la vânzare sub forma unei licitații.

NASA 1

Desigur, glumesc, nu cred că se găsesc printre noi prea mulți doritori pentru echipamentele NASA, poate doar dacă acestea ar fi în stare de funcționare și nu doar ca obiecte decorative. Acest joystick a fost folosit pentru ghidarea modului lunar Apollo 15 în 1971 și cred că mai are pe el ceva praf de pe lună. Joystick-ul va fi pus la licitație pe data de 15 mai, la un preț de pornire de 5900 de lire sterline iar prețul final așteptat pentru aceasta este în jurul sumei de 180.000 lire sterline.

Alte obiecte interesante ce vor fi scoase la licitație sunt declarația de independență ce a fost în același modul spațial când a aterizat pe lună, o copie, desigur, nu originalul, mănușa lui Buzz Aldrin, cea interioară pe care probabil a atins-o de maneta din discuția de mai sus, și o rugăciune scrisă de mână de niște copii de școală primară din Marea Britanie și care a fost înmânată unui astronaut acum 40 de ani.

Sunt curios cât de sus va ajunge prețul pentru aceste produse, deși nu sunt sigur de ce acestea sunt puse acum la vânzare. Personal, sunt de părere că aceste obiecte ar sta mai bine într-un muzeu decât în colecția privată a unui filantrop bogat. Sper doar că licitația este una caritabilă, pentru a justifica această acțiune.

NASA 2

NASA 3

NASA 4

Etichete: