15 dec. 2014 | 17:43

Monitorul LG 23MP75 – Aduce calitatea panoului LCD IPS la un preț bun [REVIEW]

VIDEO
Monitorul LG 23MP75 - Aduce calitatea panoului LCD IPS la un preț bun [REVIEW]

Înainte de a fi tactile și cu milioane de pixeli, ecranele trebuie să reproducă bine culorile, să aibă unghiuri bune de vizualizare și contrast bun. LG, cel mai mare producător de ecrane LCD IPS, are câteva modele foarte bune care se achită de cele mai sus menționate. La noi a ajuns spre review modelul LG LCD IPS 23MP75.

Monitor LG-0745

Preț: Monitorul costă aproximativ 700 de lei, în funcție de magazinul la care îl găsești. evoMAG îl listează la acest preț și puțin mai sus este disponibil la ClickShop.

Monitorul LG LCD IPS 23MP75 are o rezoluție full HD și o diagonală de 23 inci. Este, la așa dimensiune, suficient de bun pentru filme și suficient de bun pentru browsing online, dar mai potrivit l-aș vedea în programe de procesare foto-video „de buget”, neocupând la fel de mult precum unul de 27 de inci sau chiar 30, dar oferind suficient spațiu de lucru pentru astfel de proiecte.

Ca hardare dispune de conectivitate prin HDMI sau VGA și cântărește aproape patru kilograme. Se poate ține pe birou sau prins de perete și trebuie menționat aici că suportul este transparent, putând induce ideea că monitorul tău plutește deasupra mesei. Este un display mat foarte bun mai ales dacă stai lângă o fereastră și te enervează lumina care s-ar reflecta de pe ecran. Personal, prefer un astfel de finisaj, deoarece nu adună la fel de repede praf sau amprente. Totuși, asta nu se poate spune și despre carcasă. E lucioasă în stilul LG și dacă vrei să îl menții foarte curat, fără praf pe el, îl vei șterge foarte des.


Referitor la finisajul carcasei, apreciez când producătorii nu creează o margine artificială a monitorului și adâncesc panoul acestuia în carcasă. Apreciez suprafața plana din margine în margine, deoarece e mai ușor să îl ștergi și nici nu se pune praful pe acea muchie de jos. La telefoane se practică asta, la monitoare încă nu e norma. Din fericire, modelul LG are un așa design.

Monitor LG-0737

Dincolo de construcție, tehnologia IPS pentru LCD presupune că unghiurile de vizualizare sunt largi, în cazul de față ajungând la 178 de grade, iar culorile sunt mai bine reproduse decât la vechile panouri TN. De asemenea, contrastul este excelent. În cazul acestui monitor, eventualele reglaje se fac prin butoane care dispun de o suprafață tactilă (capacitivă). Ai astfel acces la nivelurile de culoare RGB, luminozitate, volum (are difuzoare încorporate) și multe alte setări care țin de optimizarea imaginii pentru gusturile utilizatorului.

Monitor LG-0739

Per total, modelul LG LCD IPS 23MP75 are un design minimalist, unghiuri bune de vizualizare și o reproducere foarte bună a culorii, trăsături definitorii pentru un IPS. De asemenea, are difuzoare încorporate pentru a dispune de sunet chiar și când n-ai boxe prin apropiere pentru a le conecta la computer. Un minus îl reprezintă meniul de configurare a contrastului, luminozității și saturației culorilor. Este puțin neintuitiv și îți ia câteva minute de cercetare și verificare pentru a vedea ce face fiecare funcție, apoi cum reacționează butoanele.

Monitor LG-0733

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele