Modillian Smart Strap transformă orice ceas într-un smartwatch

Modillian Smart Strap transformă orice ceas într-un smartwatch

Dacă există un paradox în domeniul tehnologiilor purtabile, atunci un ceas mecanic cu funcții de smartwatch ar putea fi unul din ele.

Modillian Smart Strap Smartwatch

Modillian Smart Strap este o invenție a unei companii cu sediul în Tel Aviv, care transformă un ceas simplu, mecanic, într-un smartwatch. Această brățară deține o conexiune Bluetooth LE cu ajutorul căreia se conectează la un smartphone cu Android.

Funcționarea Modillian Smart Strap este destul de simplă. Brățara a fost concepută să emită alerte discrete utilizatorului, atunci când acesta primește mesaje sau notificări pe telefon. Alertele respective vor fi emise prin intermediul unei vibrații sau a unui set de vibrații, în funcție de ce se întâmplă pe smartphone, fie că e vprba de un email sau de un apel telefonic, fără a deține un display pe care să afișeze aceste informații. Modillian arată la fel ca o curea de ceas normală, mai puțin sistemul de închidere ce poartă însemnele produsului și, desigur, și toată electronica necesară funcționării.

Dispozitivul Modillian Smart Strap se spune că ar funcționa chiar și o săptămână la o singură încărcare și că va fi disponibil prin cadrul unei campanii de crowdfunding ce va începe pe 10 iunie, în scopul de a strânge capitalul necesar punerii ideii în practică. Inginerii implicați în acest proiect sunt Eran Reuveni, inginer industrial, și Gilead Kirschenbaum, care se ocupă de partea electronică.

Modillian Smart Strap este chiar smartwatch-ul pe care îl caută toată lumea, însă este o idee foarte bună, care odată ajunsă în mâinile primilor utilizatori va câștiga destul de mulți adepți ai ceasurilor mecanice.

Citește și: