MIT demonstrează un concept de mobilă convertibilă în timp real [VIDEO]

, 14 Apr, 15:30

Deşi nu este prima oară când cei de la MIT propun , masa Transform are aplicaţii cât se poate de reale.

MIT Tangible media group mobila interactiva

În cadrul MIT, există un grup de cercetători cu numele . În urmă cu aproximativ un an, tot ei propuneau un sistem cu numele de inFORM ce permitea unui utilizator să interacţioneze cu nişte obiecte reale prin intermediul unei video conferinţe aparent obişnuite. Practic, era vorba de o combinaţie foarte creativă dintre o interfaţă grafică avansată şi o interfaţă tactilă. Finalitatea teoretică a acelui proiect era ca în viitor doi internauţi aflaţi la capete diferite ale Globului să își poată strânge mâna, la propriu, la începutul unei video conferinţe.

Acelaşi concept de obiecte interactive ce pot fi controlate de la distanţă a fost preluat din inFORM pentru a fi folosit în mobilă convertibilă. Masa Transform, demonstrată în clipul de mai jos, a fost deja prezentată la târgul Lexus Design Amazing de la Milano.

Partea diamică este realizată prin intermediul a trei panouri intitulate Dynamic Shape Displays. Împreună, acestea mută peste 1000 de componente la diverse înâlţimi, în diferite forme, pentru a răspunde în timp real la gesturi. Display-urile futuriste se pot ondula în diverse forme şi sunt menite să amintească utilizatorului de apă şi nisip.

TRANSFORM @ MIT Media Lab on March 22, 2014 from Tangible Media Group on Vimeo.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail