08 oct. 2014 | 08:30

Microsoft te ajută să faci jocuri video fără să știi programare [VIDEO]

ACTUALITATE
Microsoft te ajută să faci jocuri video fără să știi programare [VIDEO]

După o lungă perioadă de beta, , platforma creativă pentru dezvoltat jocuri a celor de la Microsoft, a fost lansată oficial.

microsoft project spark

La mijlocul lui 2013 cei de la au anunţat oficial o aplicaţie intitulată Project Spark. În teorie, aţi fi tentaţi să o clasificaţi ca pe un joc, dar nu aţi greşi nici dacă aţi considera-o platformă de dezvoltare. Nu de alta, dar filozofia din spatele acestui produs software este de a vă oferi uneltele necesare realizării de jocuri într-un mod cât mai prietenos.

Fiind în principal gândită pentru jocuri independente, nu foarte complexe, platforma este una foarte intuitivă. În funcţie de proiectul pe care îl aveţi în minte, nici măcar nu necesită cunoştinţe de programare. Este suficient să aveţi un Xbox One sau un PC ce rulează Windows 8.1 pentru a vă apuca de treabă.

Spark se bazează pe limbajul de programare vizuală intitulat Kodu. Acesta din urmă, pentru acest caz particular, a fost modificat şi adaptat de programatorii Microsoft cu scopul de a-l transforma într-o unealtă de dezvoltat jocuri. Pentru a vă motiva să realizaţi creaţii din ce în ce mai complexe, gigantul din Redmond a introdus în Project Spark provocări şi un sistem de recompense. Acesta din urmă vă stimulează să deveniţi şi mai buni în realizarea propriilor voastre jocuri.

După o perioadă de aproximativ un an în care s-a aflat în beta, Project Spark trebuia să aibă parte de o lansare oficială în luna octombrie a acestui an, iar cei de la Microsoft se pare că s-au ţinut de promisiune. Această lansare vine la doar câteva săptămâni după ce Microsoft a achiziţionat Minecraft, o altă platformă prin intermediul cărora cei cu foarte mult timp liber pot realiza mici jocuri şi alte creaţii interactive. Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba în Project Spark urmăriţi discursul de lansare de mai jos al lui Saxs Persson, directorul acestui proiect în cadrul companiei americane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele