Microsoft neagă acuzațiile că cenzurează Bing în afara Chinei

, 14 Feb, 16:59

Compania Microsoft a fost acuzată recent că aplică cenzura specifică Chinei pentru rezultatele motorului de căutare Bing în întreaga lume.

Microsoft Bing China

Responsabil de această acuzație este Greatfire.org, un grup de monitorizare a cenzurii online. Cercetările ce au dus la aceste acuzații aparțin ziarului The Guardian din Marea Britanie. În timp ce Microsoft adimte cenzura legală pe teritoriul Chinei, pentru că sunt obligați de guvern, la fel ca și Google, aceștia au negat puternic acuzațiile despre existența unei cenzuri în afara țării respective.

”Confirmăm cu empatie că nu este cazul, rezultatele motorului de căutare Bing, din afara Chinei, nu sunt obiectul și nu au fost modificate de nici un fel.” a declarat Stefan Weitz, Senior Director Bing.

Pe de altă parte, Greatfire.org a declarat următoarele, bazate pe cercetările efectuate de echipă.

”Suntem 100% siguri că descoperirile făcute de noi, indică faptul că Microsoft filtrează rezultatele lui Bing, în statele unite, pentru a omite știrile negative și informații dăunătoare statului chinez. Și fac acest lucru în fiecare țară din lume unde operează.”

Motivul pentru care această discuție devine foarte controversată este faptul că ne așteptăm ca multe companii să cenzureze diverse lucruri pe teritoriul Chinei, însă nu ne-a trecut prin gând că ar putea omite alte lucruri despre China, la nivel global. La momentul actual, aceasta rămâne doar o discuție, care, fără dovezi foarte clare și publice, probabil se va atenua rapid.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail