17 apr. 2014 | 09:49

Microsoft continuă să ofere suport pentru Windows XP, pe bani mulţi

ACTUALITATE
Microsoft continuă să ofere suport pentru Windows XP, pe bani mulţi

Cei pentru care banii nu sunt o problemă pot să profite în continuare de de la Microsoft, pentru un preţ generos.

Windows-XP-EOL-support preturi

Dezbatem de foarte mult încheierea suportului oficial al Microsoft pentru Windows XP, iar la începutul săptămânii trecute anunţul s-a şi materializat. Se pare însă că acest eveniment, înfăţişat de câţiva ani ca fiind radical, în realitate este destul de flexibil. Mai precis, oficialii gigantului din Redmond au încetat oferirea de actualizări doar pentru marea masă a utilizatorilor.

Dacă vă aflaţi la conducerea unei instituţii sau a unei companii, puteţi negocia fără probleme un contract prin care să primiţi în continuare update-urile de securitate atât de importante.

Pe termen lung, toate companiile şi instituţiile de la nivel global vor face sau Windows 8. Până atunci, însă, pentru suma potrivită, se pare că Microsoft nu vă lasă la greu. Mai mult decât atât, preţul practicat pentru suplimentarea perioadei de suport pentru Windows XP a beneficiat chiar de o reducere.

Cei de la ZDNet au mai multe informaţii pe marginea acestui eveniment obţinute direct la Microsoft. ,,Lucrăm cu clienţii şi partenerii pentru a facilita migrarea de la Windows XP încă din septembrie 2007, când am anunţat pentru prima oară că suportul pentru acest sistem de operare va înceta pe 8 aprilie 2014. Ca parte componentă a acestui efort, am făcut suportul personalizat mai accesibil, astfel încât marile organizaţii şi companii să nu fie expuse la riscuri pe perioada migrării la un sistem de operare mai modern şi mai sigur.”

Nişte preţuri exacte referitoare la acest suport pentru Windows XP nu au fost făcut publice, deoarece se negociază de la caz la caz, direct cu fiecare client. Se pare însă că există clienţi a căror factură pentru suport a fost subit redusă de la 85 de milioane de dolari până la 3 milioane de dolari. Mai mult decât atât, alte surse apropiate de companie au confirmat că se practică un preţ aproximativ de 250 dolari per dispozitiv care rulează XP.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele