Lenovo prezintă prototipul ochelarilor inteligenți

Lenovo prezintă prototipul ochelarilor inteligenți

Încă nu ne putem cumpăra Google Glass din piață, dar Lenovo crede în astfel de dispozitive. Prezintă primii ochelari inteligenți și sunt doar cu puțin mai urâți decât cei de la Google.

lenovo glasss

PCWorld informează că Lenovo are un prototip de ochelari inteligenți, similari Google Glass, și caută parteneri ca să extindă programul. Ochelarii Google sunt populari încă din 2012, când au fost anunțați, dar deocamdată nu sunt în piața mainstream, ci au fost vânduți în doar două etape.

Diferența între ochelarii Google și cei de la Lenovo este că americanii au integrat bateria în gadget, pe când chinezii au ales s-o amplaseze pe gâtul purtătorului. Desigur, ar putea fi vorba de o baterie mai mare, pentru o autonomie sporită, dar mai multe detalii aflăm în octombrie, când Lenovo va prezenta pe larg produsul și specificațiile acestuia.

Află și: Smartphone-uri Lenovo, vândute la un magazin online local [VIDEO]

Lenovo a anunțat platforma NBD, care va cuprinde și dispozitive ale Internet of things, interconectate și conectate la Internet. Lenovo nu vrea sau nu poate să construiască hardware de una singură, astfel că invită pe platformă parteneri din industrie. Astfel, dezvoltarea va fi accelerată. „Sunt prea multe dispozitive pe care să le integrezi în Internet of things. E o abundență serioasă. Nicio companie nu poate susține așa ceva“, a spus Chen Xudong, vicepreședinte Lenovo.

lenovo glass

Prin NBD, Lenovo poate asigura fonduri, servicii de asamblare, cercetare și dezvoltare hardware și suport logistic. De asemenea, chinezii intră în parteneriat cu Vuzix, companie care a impresionat la CES 2014 cu ochelarii M100. Aceștia vor fi astfel comercializați în China pentru un preț de aproximativ 1.300 de dolari, în august sau septembrie, iar întâietate vor avea dezvoltatorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: