La 8 ani, deja dezvoltator de aplicații Windows Phone

La 8 ani, deja dezvoltator de aplicații Windows Phone

Mohamed Tariq Jaffar Ali este numele lui, are doar 8 ani și este cel mai mic dintre dezvoltatorii de aplicații Windows Phone.

Windows Phone Developer

La fel ca alți copii de vârsta lui, Mohamed Tariq Jaffar Ali este pasionat de fotbal, dar, după cum se vede și de tehnologie.

Băiatul de 8 ani a realizat o aplicație numită Kids Zone, care a fost downloadată deja de peste 1200 ori de oameni din toată lumea. Aplicația gratuită agreghează mai specific conținut de pe YouTube, desene animate și le sortează pe canale ce pot fi accesate ușor de către copii. Tariq a adăugat, de exemplu, o serie de clipuri cu Mickey Mouse, unui canal special creat pentru sora lui în vârstă de 4 ani. Aplicația a devenit cunoscută rapid, desigur, și datorită vârstei foarte fragede a creatorului ei, de aici rezultând și acest articol.

Mohamed Tariq Jaffar Ali este în clasa a treia la The Islamic Academy for Peace in Methuen, Mass. Călătoria sa ca dezvoltator a început în luna noiembrie, când a participat la un hackaton Nokia, împreună cu tatăl său, care este inginer software. Înainte de eveniment, Tariq a folosit App Studio, utilitarul pentru crearea de aplicații Windows Phone. În timpul acelui eveniment, care a durat o singură zi, Tariq a finalizat prima sa aplicație, Kids Zone, care se înscrie în seria de aplicații Windows Phone. Era cel mai tânăr dintre cei 240 de participanți.

FH_KidsZone_combo_7C997116

Ne plac poveștile, dar nu cusute cu ață albă

Am citit și articolul de pe Technet, și blogul Microsoft și sunt unele surse de informații care compară originile tânărului cu cele ale lui Satya Nadella, actualul CEO Microsoft.

Nu neg faptul că Tariq ar fi interesat de tehnologie, nici faptul că deține o tabletă Surface de care este foarte mândru, însă până la afirmații de genul ”In fact, Tariq enjoys his Surface so much, he wants to see his app in the Windows Store, so he’s working on a Windows version, too”… mai e cale lungă. Articolul de pe blog menționează tot ce face Tariq cu tableta sa, că a printat cu ajutorul ei chiar și un poster pentru proiectul de la școală, proiect care desigur a primit un premiu. Sunt de acord și cu faptul că studenții sunt interesați de crearea de aplicații, chiar aplicații Windows Phone, și că puțini dintre ei au cunoștințele necesare pentru a face asta.

Sunt de acord și cu inițiativa Microsoft de a încerca să dezvolte o comunitate de creatori de aplicații pentru ecosistemul lor, dar oare chiar e nevoie de astfel de povești?

Poate sunt eu mai sceptic de fel, însă toată povestea pare cusută cu ață albă și ambalată frumos de către departamentul de marketing al Microsoft.

Articolul complet, îl puteți citi pe blogul Microsoft, aici.

Citește și: