iOS 8, în goana după simplitate

, 18 Mar, 19:53

Zvonurile despre noul sistem de operare pentru dispozitivele mobile Apple sugerează o interfață de utilizare mult simplificată.

iOS 8 Apple

iOS 8 Apple

În doar câteva luni, laWWDC 2014, Apple va dezvălui noul iOS 8. Spre deosebire de iOS 7, acesta ar putea să nu aducă o interfață cu totul nouă.

Este de asemenea foarte posibil ca iOS 8 să simplifice și mai mult experiența de utilizare a consumatorului. Unele din aplicațiile existente vor fi modificate dacă dăm crezare zvonurilor, Notification Center ar putea deține două câmpuri „Today” și ”Notifications”, spre deosebire de actualele All, Missed și Notifications. Două tab-uri vor fi suficiente pentru ca utilizatorii să observe toate lucrurile importante. Aplicația Voice Memo ar putea suferi și ea o serie de schimbări, probabil modificări la nivelul controalelor de playback și recording.

Aplicația nativă de mesagerie ar putea suferi și ea niște schimbări, primind abilitatea de a șterge automat anumite thread-uri nefolosite, pentru a economisi spațiul de pe telefon. Chiar și Maps va vedea o serie de modificări de design și va primi update-ul necesar pentru transportul public. Zvonurile spun că Games Center va dispărea din iOS 8, fiind foarte puțin folosită, iar funcțiile acesteia putând fi integrate foarte ușor direct în jocuri. Apple ar putea lucra de asemenea la un nou API pentru comunicarea mai eficientă între aplicațiile instalate, permițând accesul la date între aplicații diferite, nu numai cele integrate cu sistemul de operare.

Este puțin probabil ca Apple să dezvăluie prea multe informații înainte de WWDC 2014. În mod normal conferința are loc în fiecare an pe timp de vară, având ca participanții mii de dezvoltatori din toată lumea. Chiar și după anunțul acestuia la WWDC 2014, iOS 8 va trece printr-un stadiu extensiv de testare Beta, așadar e posibil să îl primim pe dispozitive abia la finalul anului în curs.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail