19 dec. 2014 | 09:59

Începe actualizarea Lumia Denim: Ce trucuri noi învață telefonul tău cu Windows Phone

ACTUALITATE
Începe actualizarea Lumia Denim: Ce trucuri noi învață telefonul tău cu Windows Phone

Lumia Denim este o actualizare așteptată încă din toamnă, când Microsoft a lansat Lumia 830. Acum este finisată și a început să fie trimisă spre telefoane. Iată ce primești.

Nokia Lumia 735, review Playtech, foto Razvan Baltaretu-0219

Actualizarea Lumia Denim pentru telefoanele Microsoft a fost anunțată și prezentată la IFA 2014 și Lumia 735 și Lumia 830 au avut versiunea încă de la început. Înainte de a detalia ce primești mai exact trebuie să știi că deși Microsoft se achită de actualizările Windows Phone pentru toate telefoanele, dispozitivele Lumia beneficiază de cele mai multe funcționalități, deoarece Nokia a mizat totul când a trecut la Windows Phone și a investit bani și timp în dezvoltarea aplicațiilor terțe. Lumia Denim este construită pe Windows Phone 8.1 Update 1 și pe telefoanele Lumia aduce schimbări mai ales camerei foto.

Lumia Denim îți va oferi posibilitatea de a filma 4K şi posibilitatea salvării cadrelor individuale la rezoluţie de 8 megapixeli (opţiune disponibilă doar pe unele telefoane), vei dispune și de Rich Capture cu Auto HDR, fotografiere multiplă, control dinamic al bliţului și vei putea procesa mai bine fotografiile după ce le-ai făcut (pe Android și iOS ai aplicații terțe foarte bune pentru așa ceva). De asemenea, aplicația Lumia Camera ar trebui să fie mai rapidă (Lumia 1020 a avut reale probleme la acest capitol, dar nu primește noua aplicație). La aceste funcționalități se adaugă îmbunătăţirile din Windows Phone 8.1 Update 1 şi un ecran Glance, care va include informaţiile oferite de Bing Weather şi Bing Health & Fitness.

Pe lista telefoanelor care beneficiază de actualizarea software Denim în acest moment figurează Lumia 520, Lumia 530, Lumia 625, Lumia 1020 şi Lumia 1320. Data de actualizare diferă de la țară la țară și uneori depinde și de operator. Totuși, chiar dacă toate telefoanele primesc actualizare, doar pe Lumia 930 și Lumia 1520 poți spune „Hey Cortana“ pentru a activa asistentul digital. Lumia 830 va primi doar Lumia Camera ca noutate, scrie PCWorld.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele