Imgur vine cu un upgrade impresionant

Imgur vine cu un upgrade impresionant

Formatul GIF este popular încă din anii 80, iar Imgur este unul din pionierii acestui format.

Imgur-Upgrade

Formatul GIF este folosit în mod exhaustiv pentru partajarea de clipuri animate, în mod ironic pentru că formatul nu a fost gândit inițial pentru animații. Există totuși mari probleme cu acest format având în vedere că până acum nu a existat un înlocuitor veritabil pentru acesta. Una dintre cele mai mari probleme ale acestuia este imposibilitatea de a fi inserat în comentarii pe social media sau în mesaje, funcționând doar pe baza unui link.

Imgur este unul dintre cele mai mari servicii de hosting pentru acest format, folosit de către cei care frecventează forumurile sau alte site-uri pentru a uploada gratuit și rapid imagini. Imgur ia așadar umilul GIF și îl înlocuiește cu GIFV sau GIF Video. Limita de upload pentru acesta a fost ridicată de la 5 MB la 50 MB. Un GIF de 50 MB de exemplu va fi convertit în mod automat de serverele Imgur având o dimensiune finală de 3.4 MB în format GIFV care arată și se comportă la fel ca un GIF normal însă se încarcă mai repede, mai fluid și are o calitate semnificativ mai bună a imaginii.

GIF-urile sunt convertite în format .mp4 însă sunt disponibile apoi asemănător formatului gif pentru ca utilizatorii să nu observe diferențe de conversie, înafară de timpul redus de încărcare și calitate superioară. Și da, acum pot fi inserate direct în comentariile de pe site-urile de social media și pe alte site-uri ce inițial nu suportau formatul GIF. Demo-urile sunt disponibile la acest link. 

Citește și:
Etichete: