Sub „dominația“ purtabilelor: trei ceasuri de la IFA 2014, prezentate la Focus Prima TV [VIDEO]

Târgul de tehnologie IFA 2014 din Berlin a fost cucerit de gadgeturile purtabile. Noi am ales cele mai interesante trei ceasuri și le-am prezentat în jurnalul de știri Focus de la Prima TV. 

lg g watch r 2

În alți ani, IFA era despre televizoare și phablet-uri. Acum, s-a trecut la miniaturizare și la gadgeturi purtabile. În jurnalul de știri Focus de la Prima TV au fost prezentate trei dintre cele mai interesante opțiuni de smartwatch. Discutăm, așadar, despre Sony Smartwatch 3, LG G Watch R și Samsung Gear S.


Descoperă și alte gadgeturi interesante pe care „Playtech“ le-a testat la IFA 2014

Sony Smartwatch 3 e primul ceas inteligent al companiei care folosește sistemul de operare Android Wear. Smartwatch 3 e compatibil cu Android 4.3 Jelly Bean și sisteme de operare mai noi, are un procesor bazat pe arhitectură ARM Cortex A7 la 1,2 Ghz, 512 MB de RAM și capacitate de stocare de 4 GB.

În condițiile în care toți producătorii mari au adus câte un ceas inteligent cu Android Wear, SmartWatch 3 era o nevoie. Remarcabil e faptul că Sony a schimbat designul tradițional, mai pătrățos și a pus un ecran de 1,6 inci, puțin curbat, care face ca ceasul să semene foarte mult cu seria Gear de la Samsung.

sony smartwatch 3

LG G Watch R este primul ceas din lume care dispune de un afișaj circular. Motorola Moto 360 a fost anunțat după LG, tocmai de aceea sud-coreenii revendică acest titlu. Ecranul lui G Watch R este din plastic OLED (P-OLED), care utilizează o suprafață de 100% din cadranul ceasului.

Cel mai nou portabil Android de la LG are un aspect clasic, este îmbrăcat într-un cadru de oțel inoxidabil rezistent, cu o colecție de afișaje, care sunt accesibile cu o simplă atingere a degetului. Este construit într-o carcasă din oțel inoxidabil cu o suprafață tratată pentru a fi rezistentă la zgârieturi. Ecranul are un diametru de 1,3 inci și calitatea imaginii este foarte bună.

lg g watch r 5

A treia iterație de smartwatch-uri de la Samsung poartă numele de Samsung Gear S, și, spre deosebire de cele lansate până acum este primul care poate fi conectat la internet direct, fără ajutorul unui smartphone, prin intermediul lăcașului de SIM inclus.

Se mișcă foarte bine, meniul este foarte responsive, la fel și touch-ul, și pare mai ușor de utilizat pe un ecran cu o diagonală de 2 inci. Ceasul funcționează cu sistemul de operare Tizen, o iterație mai portabilă a acestuia, și are o mulțime de funcții disponibile direct de pe acesta. Acum, poate fi luat la ”plimbare” (a se citi antrenamente), fără a depinde de telefonul mobil.

samsung gear s

14:15 07.09.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video