GTA 5 vine la toamnă pe aproape toate platformele

GTA 5 vine la toamnă pe aproape toate platformele

Având în vedere că titlurile anterioare ale lui Grand Theft Auto erau lansate întâi pentru PC, înainte de variantele pentru console, fanii seriei se întreabă care va fi cursul pe care îl va urma GTA 5.

GTA 5

GTA 5 a fost lansat pentru Play Station 3 și Xbox 360, acum aproape un an, fără nici o veste pentru data de lansare pe PC și pe noile console ale lui Sony și Microsoft. Am văzut o mulțime de indicii venite de la dezvoltatori și au existat și situații în care hackerii au profitat de acest hype pentru a crea pachete de malware pe care le-au urcat pe torrenți. Există chiar și o petiție online care a strâns peste 700.000 de semnături, prin care i se cere lui RockStar Games să aducă jocul și pe PC.

Vestea bună este că așteptarea aproape că a luat sfârșit. Spun „aproape”, pentru că dezvoltatorul RockStar Games a anunțat în mod oficial lansarea lui GTA 5 pentru PC și noua generație de console, cândva în această toamnă. Având în vedere puterea de procesare a PC-ului și a noilor console ne putem aștepta la o grafică cel puțin impresionantă din toate punctele de vedere, mai ales după cele menționate de către dezvoltator.

”GTA 5 va profita din plin de puterea de procesare a lui Play Station 4, Xbox One și a PC-urilor, prin îmbunătățirile tehnice și de imagine, oferind astfel un nou nivel de detalii.”

RockStar a anunțat că va fi disponibil și un editor video în joc, ce va permite gamerilor să creeze și secvențe cinematice mai bune decât până acum. Dacă dețineți un Xbox 360 sau un Play Station 3 veți putea transfera caracterele și progresia jocului pe noul sistem, chiar dacă nu s-a menționat necesitatea de a achiziționa o nouă copie a jocului, sau se poate face și transferul licenței de pe această platformă pe una mai nouă.