Ford intenționează și el să construiască o mașină electrică cu autonomie mare

Ford intenționează și el să construiască o mașină electrică cu autonomie mare

Conceptul de mașină electrică nu este străin pentru nici unul din producătorii de automobile de pe piață, nici măcar pentru Ford.

Ford-EV

Și dacă Ford își dorește o mașină electrică cu autonomie mare, va face tot posibilul să realizeze acest produs, mai ales dacă alții fără experiență în domeniul auto, cum ar fi de exemplu Tesla, au reușit să atragă atenția întregii lumi în doar câțiva ani. Dacă tot vorbim de Tesla, ei sunt singurii care au reușit să revoluționeze piața, permițând companiilor ca General Motors să stea frumos în banca lor și să ia notițe. Mașina pe care Ford intenționează să o lanseze va avea și ea o autonomie ridicată, peste 300 de kilometri la singură încărcare.

Problema pe care o are Tesla în acest moment este lipsa stațiilor de încărcare. Acestea nu sunt suficiente pentru a convinge consumatorii să achiziționeze o astfel de mașină, chiar dacă și-o permit. Stațiile de încărcare deja existente oferă chiar posibilitatea de a încărca gratuit, doar pentru promovare însă nu e suficient. În această discuție mai sunt implicați și producătorii de combustibil care au relații destul de strânse cu producătorii de mașini. Interesele sunt mari, însă dorința consumatorului de a avea o mașină electrică pe care să o încarce ieftin va crește, și atunci și producătorii de automobile trebuie să fie pregătiți.

Într-o conferință telefonică recentă, CEO-ul Ford, Mark Fields a spus că au fost foarte atenți la Tesla Model S și asta implică faptul că au demontat acel model și l-au pus apoi la loc, bucățică cu bucățică pentru a vedea cum funcționează tot sistemul.

Întrebarea mea este, cam cât ați plăti pentru o mașină electrică și când credeți că aceste mașini vor domina străzile?