Facebook oferă codul sursă pentru animația din aplicația Paper

Facebook oferă codul sursă pentru animația din aplicația Paper

Facebook a anunțat astăzi că va oferi, ca open-source, codul pentru animația din aplicația Paper, proprietară.

Facebook Paper cod sursa

Codul pentru animația din aplicația Facebook Paper este disponibil așadar gratuit, începând de astăzi pe GitHubpentru dezvoltatorii de aplicații interesați să o folosească.

Istoria aplicației Paper pornește de la compania Push Pop Press, pe care Facebook a achiziționat-o în 2011. Compania și-a făcut atunci rapid un nume prin cartea de tip e-book interactiv Our Choice  care se găsește și acum în linkul respectiv. Fondatorii Push Pop Press, Mike Matas și Kimon Tsinteris au ajuns la Facebook unde si-au aplicat cunoștințele și expertiza pentru aplicația Paper a acestuia din urmă. Pentru Paper, aceștia au decis să folosească animații dinamice în locul celor statice. 

Codul este extensibil și programatorii pot adăuga propriile elemente în cadrul acestuia, pentru a oferi o experiență unică asupra produsului final. Pentru a ușura munca dezvoltatorilor API-ul lui Pop, pentru că așa se numește efectul de animație, este modelat după sistemul de animație de la Apple, Core Animations API, așadar nu este nevoie decât de modificări minore pentru a trece de la un sistem la altul. Pop se alătură arsenalului în continuă creștere al lui Facebook, de unelte open-source pentru iOS, lângă acesta situându-se și KVO Controller, Shimmer și Tweaks sau Hip Hop Machine, Open Compute, Tornado Python, toate elemente dezvoltate de Facebook integral sau parțial.

Citește și: