Ecranele viitorului vor înlătura nevoia de a purta ochelari

Ecranele viitorului vor înlătura nevoia de a purta ochelari

Dacă tehnologia dezvoltată de patru cercetători în America va fi implementată, pe viitor nu veți mai avea nevoie de ochelari atunci când vă uitați la un ecran.

sharp-3d-glasses-less-panel

Pentru cei care suferă de astfel de afecțiuni ale ochilor, aproape fiecare aprindere a telefonului presupune și purtarea ochelarilor. Aceasta este ideea de bază de la care au pornit niște oameni de știință în America atunci când au început să dezvolte actuala lor tehnologie. Ea le va permite oamenilor să vadă perfect ceea ce este afișat pe ecranele televizoarelor și telefoanelor fără a mai fi nevoie să poarte ochelari.

Aceste ecrane la care ei lucrează acum sunt asemănătoare cu o tehnologie 3D inventată în trecut cu același scop. Există însă o diferență majoră între ele. Display-ul 3D proiecta câte o imagine diferită pentru fiecare ochi pentru a ajunge la rezultatul dorit. De cealaltă parte, actuala tehnologie pentru corectarea vederii proiectează imagini diferite pe părți diferite ale pupilei utilizatorului.

Ecranele ar putea avea rezoluții scăzute

Ecranele viitorului

Afecțiunile ochilor presupun în majoritatea cazurilor o diferență între distanța focală a ochilor și distanța actuală a obiectului asupra căruia ochiul se concentrează. Acest lucru ar urma să fie corectat prin proiectarea unei imagini la distanța corectă și anume undeva la mijlocul distanței dintre ochi și ecran.

Una dintre problemele întâlnite până acum la astfel de tehnologii era rezoluția drastic redusă însă cercetătorii au reușit să o depășească iar noile ecrane pe care aceștia vor să testeze invenția au parte doar de o reducere minimă a rezoluției. Mai este foarte mult până când vom vedea pe piață dispozitive dotate cu asemenea monitoare. Echipa lucrează de asemenea dotarea viitoarelor ecrane cu capacitatea de a detecta afecțiunea de care suferă o anumită persoană și de a o corecta automat.

Citește și:
Etichete: