Ca la carte: doi adolescenţi au spart un bancomat folosind manualul

Ca la carte: doi adolescenţi au spart un bancomat folosind manualul

Dacă doi adolescenţi au modificat în câţiva paşi parametrii de funcţionare ai unui bancomat, este evident că uni hacker cu ceva experiență nu ar trebui să fie foarte greu.

windows-xp atm hacking adolescenti spart

Un a fost ,,spart” de hackeri în doar câteva minute. Numai că hackerii respectivi au doar 14 ani, iar bancomatul vizat aparţinea Bank of Montreal. Principiile puse în aplicare pentru acel atac foarte rapid au fost inspirate din manulul bancomatului descărcabil gratuit de pe internet. Pentru că nu putea lipsi câteva greşeli majore din partea oficialilor bancii, nimic nu ar fi avut loc pe acel ATM dacă o parolă de autentificare în sistem nu ar fi rămas, din inconştienţă, cea implicită din manual.

Primul gest după ce şi-au dat seama ce au făcut, a venit sub forma informării oficialilor băncii de vulnerabilitata majoră descoperită. Din bunăvoinţă, hackerii din această poveste ar fi vrut ca o istorisire să fie suficientă, din păcate, nimeni nu a crezut doi copii de 14 ani.

În final, povestea a avut un final fericit, dacă îl putem numi aşa. Ca dovadă de concept, aceeaşi echipă de adolesecenţi au accesat ATM-ul, l-au repornit de la distanţă şi i-au schimbat câteva elemente de configurare, printre care, valoarea comisionului de extragere şi mesajul de întâmpinare. La finalul întregii interacţiuni, cuvintele ,,Mergeţi mai departe, Acest ATM a fost spart.” erau foarte eficiente în a îndepărta clienţi. Copii au fost crezuţi, iar abilitatea de hacking a acestora a fost răsplătită printr-un mesaj adresat şcolii în care aceştia îşi desfăşurau activitatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: