DirectX 12 va fi dezvăluit la GDC 2014

DirectX 12 va fi dezvăluit la GDC 2014

Zvonurile spuneau că Microsoft va încerca să detroneze API-ul Mantle de la AMD, cu DirectX 12, și se pare că acestea au fost informații reale.

DirectX 12 GDC 2014

Este acum oficial, discuția Mircosoft de la GDC 2014 (Game Developers Conference) despre DirectX: Evolving Microsoft’s Graphics Platform va viza într-adevăr noua versiune, DirectX 12. La momentul actual, nu se știe ce va conține noul API DirectX 12. Desigur, performanța îmbunătățită și existența mai multor opțiuni de dezvoltare sunt două elemente ce nu ar trebui să lipsească. Probabil vom vedea mai multe opțiuni de tip low-level, care vor permite dezvoltatorilor să dețină mai mult control asupra hardware-ului grafic, la fel cum a implementat și AMD API-ul Mantle.

A trecut destul de mult timp de când DirectX a beneficiat de o versiune nouă, am văzut între timp o mulțime de revizii și îmbunătățiri incrementale pentru DirectX 11, însă au trecut cinci ani de la lansarea acestuia, iar DirectX 10 a fost lansat chiar în 2006. AMD, Nvidia, Intel și Qualcomm vor fi și ei prezenți la conferința GDC, lucru ce sugerează că vom avea o mulțime de noutăți din domeniu. Mai multe detalii vom avea după data de 20 martie, atunci când Microsoft va ține prezentarea oficială la GDC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: