Din cauza presiunilor, ASUS renunţă la sistemele dual boot
Cu toate că era printre singurii producători cu astfel de sisteme dual boot în ofertă, din cauza presiunilor, ASUS nu le va mai comercializa.
Mulţi dintre noi apreciează, în egală măsură, utilitatea unui computer cu Windows şi a unei tablete cu Android. Pentru o perioadă destul de lungă de timp, cei de la ASUS au şi comercializat modele cu cele două sisteme de operare într-un singur pachet. Se pare însă că fericirea nu va mai dura mult.
Totul a început la CES anul acesta, când un sistem hibrid creat de ASUS cu numele de Transformer Book Duet TD300, foarte apreciat de presă, ce trebuia să ajungă la publicul larg în prima jumătate a acestui an, nu a mai fost lansat. Aparent, proiectul a fost închis din cauza opoziţiei, atât din partea Microsoft, cât şi a Google. Deşi nu există nici un comunicat oficial ASUS pe marginea subiectului, cei de la Wall Street Journal au reconfirmat aceste informaţii din surse apropiate de subiect după ce, în urmă cu câteva săptămâni, au fost publicate pentru prima oară de publicaţia online DigiTimes. Tot ca o repercusiune a atitudinii exprimate de cei doi giganţi din domeniul software, se pare că vanzarea altor două sisteme dual boot, care sunt deja pe piaţă, va înceta. Este vorba de două all-in-one-uri, P1801 şi P1802.
Pentru a evita astfel de dezbateri pe viitor, Microsoft a introdus o nouă politică pe care a şi transmis-o diverşilor producători OEM. Gigantul din Redmond nu oferă suport pentru sistemele dual boot care rulează Windows şi orice alt sistem de operare.
Partea cea mai interesantă este că, la capitolul smartphone-uri, poziţia oficială a companiei înfiinţate de Bill Gates este cu totul alta. Dacă s-ar reflecta într-o creştere a cotei de piaţă pentru Windows Phone, Microsoft nu are nici o problemă să vadă telefoane dual boot cu Android şi WP8.