Dezvoltatorii și profesioniștii IT se întâlnesc la Dev Talks

Dezvoltatorii și profesioniștii IT se întâlnesc la Dev Talks

Mă bucur de fiecare dată când aud de noi evenimente dedicate industriei IT, în special tinerilor. Dev Talks este un nou astfel de eveniment, cu interes în zonele web, online, cloud computing si big data.

Dev Talks

Ediția din acest an Dev Talks include patru sesiuni paralele: The Future Web, The Mobile Imperative, Could Computing, Big Data. În cadrul acestora vor fi abordate diverse topici de interes pentru industria IT: Cloud computing, Big Data, Mobile Architecture, Agile Management, Java, .NET, PHP, Ruby, HTML 5 etc.

Evenimentul va reuni 350 de dezvoltatori și profesioniști IT, peste 20 de speakeri locali și internaționali. Printre speakerii prezenți în cadrul Dev Talks: Mihai Iancu – Computer Scientist Adobe, Jack Esselnik – Big Data and Analytics Evangelist IBM, Radu Popescu – Front-end developer and QA Small Footprint, Radu Iscu – Front-end developer Ness Technologies, Cristian Neicu – Application Innovation Service Mobile Practice Leader IBM, Sabin Popa – Cloud Strategy Leader IBM, Cornel Fatulescu – Directeur Technique IS Pentalog, Cristiano Betta – Developer Evangelist PayPal, Martin Peck – Senior Technology Consulting Director Oracle, Dan Romescu – Founder DroidCon.

“Apreciem că industria IT din România are nevoie de astfel de evenimente orientate către dezvoltarea profesioniștilor și a celor pasionați de acest domeniu. […] În cadrul evenimentului Dev Talks, participanții vor avea parte de o experiență unică, prezentări și discuții informale despre noile tendințe și solutii tehnologice ale momentului” – Andreea Balaci, Project Manager Dev Talks.

”Motivul principal pentru care am acceptat invitația vine din pasiunea de a-mi împărtăși cunoștințele cu comunitățile locale de IT, de a dezvolta și promova IT-ul românesc dincolo de granițele noastre. Cererea de IT este mare și crește de la an la an. Șansele de a atrage proiecte provocatoare și cu tehnologii de ultima oră cresc considerabil dacă vom privilegia dezvoltarea noastră ca grup, ca comunitate prin educație de calitate și accesibilă tuturor. Fiecare trebuie să fie elev și profesor la rândul lui, și doar așa vom reuși să consolidăm o pătură IT suficient de mare și irezistibil de atractivă pe piața mondială. Oare cum ar arată investițiile în România dacă s-ar vehicula prin presă internațională mesaje constructive despre o întreagă comunitate, față de câteva nume izolate care ne mai scot la lumina din când în când?” – Cornel Fatulescu, Directeur Technique IS Pentalog.

Cornel Fatulesc va prezenta lecțiile învățate prin exemple din viața reală despre tranziția la Agile în diverse organizații. Prezentarea susținută de el nu este doar despre schimbare, dar și despre modul în care sunt puse în aplicare anumite modificări: bazate pe observare, înțelegere, făcând problemele vizibile și despre a genera schimbări rapide și pozitive.

„€œAm acceptat invitația DevTalks pentru că acest eveniment este un bun prilej de a mă întâlni cu alți colegi, developeri, cărora le voi putea împărtăși din experiența mea și cu care voi putea discută despre starea actuală a industriei IT precum și despre evoluția să. De asemenea cred că DevTalks este locul ideal unde oamenii din industrie pot învăța lucruri noi, trenduri și se pot inspira pentru proiectele lor viitoare. Este foarte important că oamenii din IT să se întâlnească la cât mai multe evenimente precum DevTalks pentru că acestea reprezintă în viziunea mea unul din motoarele inovației. Discutând cu alți oameni din domeniu și asistând la prezentări, developerii au șansa de a descoperi noi moduri de a face lucruri, ajutând astfel și piața din România să se mențină la un nivel înalt” – Radu Popescu, Front-end developer and QA, Small Footprint.

Evenimentul va avea loc pe 11 iunie la Radisson Blu, mai multe detalii și agenda pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau în secțiunea dedicată proiectului pe www.hipo.ro.

Dev Talks este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Oracle, XL Team, Brainspotting, Star Storage, MavenHut. Partenerii media: T&T Tehnica și Tehnologie, 9AM, ARIES, TechCafe, RegieLive, ComputerWorld, Agora, Doing Business, Catalog Cursuri, HIT, PC World, IT Channel, PlayTech.ro, Zelist Monitor, Cariere, Business Review, HotNews, Today Software Magazine, Soft Lead, Business24, Ziare.com, Comunicate de presa.ro.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.

Având o experiență de 8 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienților și candidaților cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din România organizat bianual în București, Timișoara și Iași), Hipo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents România (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Career Innovation Week (identifică tineri cu rezultate remarcabile în domeniile financiar, vânzări, marketing, IT&C, cercetare și inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal și IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în carieră adresată studenților și masteranzilor din domeniul economic și tehnic distribuită în 15 centre universitare), Târgul Virtual pentru Absolvenți și Angajatori de TOP Virtual.

Citește și:
Etichete: