Cum să ai semnal mai bun la telefon și WiFi

Cum să ai semnal mai bun la telefon și WiFi

Cum să ai semnal mai bun la telefon și la rețeaua WiFi poate da bătăi de cap, dar dacă ții cont de câteva lucruri simple ai rezultate bune.

Cum să ai semnal mai bun la telefon este o problemă pe care o poți rezolva ușor și sunt sfaturi de care să ții cont mereu când ai nevoie. În primul rând, trebuie să știi că semnalul GSM scade pe măsură ce te distanțezi tot mai mult de un turn de emisie și pe măsură ce sunt tot mai multe elemente între telefon și turn.

Astfel, spre exemplu, dacă la suprafață la Piața Unirii n-ai nicio problemă în a avea semnal complet 4G, în subteran, la metrou, se poate să te chinui să prinzi una-două unități de 3G sau, sunt în cazuri, să n-ai deloc. Iată ce sfaturi avem pentru tine despre cum să ai semnal mai bun la telefon și la rețeaua WiFi.

Cum să ai semnal mai bun la telefon

Un truc este să stai într-un singur loc cât încerci să suni pe cineva și ai nevoie de semnal complet. Asta pentru că între turn de emisie și telefonul se face transfer de date pentru înregistrarea în rețea, schimbul se face de câteva ori pe secundă și cu cât reduci aria mai mult, cu atât calitatea semnalului este mai bună. În aceeași idee, încearcă să fii mai sus, dacă n-ai semnal suficient. Fie că urci câteva etaje cu liftul, fie că te duci în mansardă ori ieși de la metrou pentru câteva minute, câțiva metri pot face diferența. Depinde însă de la telefon la telefon.

Citește și: TOP cele mai ieftine telefoane cu 4G: De la Allview până la Samsung

Când ești în interior și vrei să ai semnal mai bun, încearcă să te duci pe lângă ferestre. Cu cât sunt elemente mai subțiri între tine și emițătorul semnalului, cu atât acesta va fi mai puțin ecranat și va crește în intensitate. Nu strică dacă știi și direcția în care se regăsește turnul de emisie. Desigur, asigură-te că telefonul este suficient încărcat. Mai ales pe 3G sau 4G, modulul GSM consumă foarte multă energie comparativ cu 2G (sau EDGE).

Sunt telefoane care au probleme cu poziția în care se regăsesc antenele. Spre exemplu, iPhone 4 a avut cea mai cunoscută problemă. Atingeai zona de îmbinare dintre două antene și semnalul scădea dramatic. Ei bine, nu doar iPhone are problema asta. Documentează-te unde are telefonul tău antena GSM și încearcă să o acoperi cât mai puțin când ai nevoie de semnal, fie ținând telefonul de un colț, fie ținându-l de margini.

antennagate iphone 4
Problema „Antennagate“ la iPhone 4 a pornit din acest colț.

Alte moduri în care îți poți îmbunătăți semnalul sunt mai costisitoare sau necesită mai mult timp. Spre exemplu, poți încerca să găzduiești un emițător pe casa ta, deși e puțin probabil, te poți muta unde este un astfel de turn (deși e cam radical și foarte costisitor) sau îți poți cumpăra un amplificator de semnal. Acesta se montează în casă sau la birou și funcționează ca un router, repetând semnalul amplificat. wikiHow descrie pe larg cum se poate face asta la metoda 3 din articolul citat.

Cum să ai semnal mai bun la WiFi

Ca să ai un semnal foarte bun al WiFi, asigură-te din prima că iei un router foarte bun. Cântărește bine costurile și eficiența lui, câte antene primești și în ce bandă funcționează. Desigur, ai grijă și ca dispozitivele tale să fie compatibile, căci telefoanele sau laptopurile mai vechi nu funcționează cu noile standarde și viteza și semnalul sunt reduse.

Apoi, routerul ar trebui să stea într-o cameră egal depărtată de celelalte. Dacă ești la bloc, pune-l în sufragerie și astfel asiguri o distribuție egală a semnalului în toate celelalte. Este un fapt valabil pentru toate routerele. De asemenea, poți cumpăra un distribuitor pentru rețeaua ta ca să răspândești semnalul mai mult. În plus, poți pune routerul la o înălțime mai mare ca să nu fie obstrucționat semnalul de alte elemente.

[readmore]

Dacă elementele de mai sus nu ajută, poți încerca acest tutorial de mai jos prezentat de „Adevărul“. Poți amplifica semnalul folosind o doză goală de suc pe care o tai și o faci antenă parabolică pentru routerul tău.

Cum să îmbunătăţeşti recepţia unei reţele WI-FI folosind o doză de aluminiu
Citește și:
Etichete: