Cum arată topul producătorilor de dispozitive cu Android?

Cum arată topul producătorilor de dispozitive cu Android?

Deşi nu este nici o surpriză că Samsung conduce topul producătorilor de , restul clasamentului este mult mai interesant decât atât.

TOP producatori smartphone android samsung lg htc huawei lenovo asus

În utimii ani, cei de la Samsung au dat lovitura, când vine vorba de profit obţinut din . În mare parte, acest rezultat se datorează unei game foarte variate de aparate destinate atât celor cu bugete mai generoase, cât şi celor care caută ,,ceva ieftin şi bun”. Este suficient să vă gândiţi la milioanele de telefoane Galaxy S care se vând în fiecare an.

După ce au analizat piaţa globală de Androide, cei de la DigiTimes sunt de părere că Samsung deţine nu mai puţin de 65 de procente din aceasta. Chiar dacă nu sunt surprins că sud coreenii conduc clasamentul, nu mă aşteptam la o diferenţă atât de radicală. LG de exemplu, cu câteva terminale Nexus sub centură, nu are decât 7 procente din piaţă pentru a ocupa locul al doilea în acelaşi top. HTC este ultimul pe podium cu 6%. Pe poziţiile patru şi cinci se află Sony şi Motorola cu 5, respectiv 4 procente.

În cazul în care valorile vehiculate mai sus sunt adevărate şi au toate şansele să fie, este o realitate destul de tristă să vezi că patru producători puternici, cu terminale competitive lansate în ultimii ani, cumulaţi, nu ajung la jumătate din puterea celor de la Samsung.

Dacă ar fi să ne aruncăm la nişte pronosticuri, sunt mari şanse ca Lenovo să ocupe, într-un timp relativ scurt, locul al doilea în acest clasament. Are deja o prezenţă puternică în piaţa asiatică, iar achiziţia Motorola Mobility de la Google s-ar putea să faciliteze cifre de vânzări semnificative şi în occident.

Citește și:
Etichete: