Creatorul casei inteligente pentru Google vrea să reinventeze telefonul și acesta e planul lui

Creatorul casei inteligente pentru Google vrea să reinventeze telefonul și acesta e planul lui

Inginerul care va crea casa inteligentă pentru Google vrea să transforme telefonul printr-o tehnologie de transfer ultrarapid.

kiss connectivity

Google a cumpărat anul acesta, cu aproape trei miliarde de dolari, compania Nest fondată de Tony Fadell. Pe lângă ideile pentru o casă mai „deșteaptă“, acesta vrea să schimbe modul în care transferăm fișiere între telefoane, computere și tablete. Tehnologia sa se numește „kiss connectivity“ și compania care o va lansa se numește Keyssa al cărei președinte este.

Tehnologia „kiss“ imaginată de Fadell pentru acest startup funcționează similar celei NFC, doar că nu doar conectează dispozitivele, ci este și protocol de transfer. Keyssa a strâns deja 47 de milioane de dolari pentru finanțare și acest mod de conectare și transfer va debuta pe dispozitive anul viitor. Cum funcționează tehnologia Keyssa?

Ei bine, folosește unde radio de înaltă frecvență și ar putea transfera fișiere la o viteză de 6Gbps, pe când cea mai bună viteză WiFi din prezent ajunge la 1,34Gbps și prin USB se poate ajunge la 5Gbps. Tehnologia Keyssa, cuplată cu încărcarea wireless înseamnă că porturile ar putea, într-o zi, să nici nu mai existe pe telefoane, totul fiind wireless. Eric Almgren, directorul Keyssa, se așteaptă să descărcăm la viteze foarte mari muzică și filme din aeroporturi și la concerte, pentru început.


„În ultimii 25 de ani am avut de furcă cu astfel de conectori metalici pentru care dai găuri inestetice în produse. Mă aștept că «kiss connectivity» să fie scânteia unui nou val de inovații în design“, a spus Fadell, conform Business Insider. Keyssa este un startup susținut de Samsung și Intel, dar încă nu a comunicat numele producătorilor care vor implementa tehnologia „kiss“.