Creatorii Guitar Hero lucrează intens la un shooter cu ritm – Chroma

Creatorii Guitar Hero lucrează intens la un shooter cu ritm - Chroma

şi Guitar Hero au fost dezvoltate de Harmonix, iar acum, acelaşi studio lucrează la Chroma, un shooter spectaculos un pic altfel.

chroma guitar hero harmonix rock band

Cei mai mulţi dintre noi am jucat măcar zece minute la un moment dat Guitar Hero sau Rock Band. Din multe puncte de vedere, au fost nişte jocuri revoluţionare care au inventat de la zero o nişă ce a ajuns să găzduiască zeci de milioane de fani. Deşi acele două titluri au început să se desemantizeze în timp, se pare că are câteva idei noi pe ţeavă.

Cea mai nouă creaţie a companiei americane poartă numele de Chroma. Pentru realizarea sa, Harmonix s-a decis să colaboreze cu Hidden Path Entertainment, acelaşi dezvoltator care are deja sub centură titluri ca şi Counterstrike: Global Offensive. La prima vedere, genul de joc este FPS, dar această denumire va fi probabil înlocuită cu una mai potrivită, având în vedere rolul important al muzicii şi ritmului în acţiune. Spre deosebire de jocurile mai vechi create de respectiva echipă, acesta va fi de tip Free To Play, va fi disponibil doar pe PC prin intermediul Steam şi nu va avea o componentă single player. În practică, deşi trailerul de mai jos vă va ajuta să identificaţi multe componente ale unui shooter clasic, originalitatea, muzica stridentă şi reţeta complexă sunt trăsături specifice Chroma.

Cei care au experimentat deja o varianta alpha de Chroma l-au clasificat ca fiind foarte diificil şi spectaculos în acelaşi timp. După ce aţi învăţat să-l jucaţi, s-ar putea să fie şi pe primul loc la capitolul unicitate, o particularitate greu de răgăsit în jocurile anului 2014.

Citește și: