Conceptul de Green Living, implementat chiar în București

Conceptul de Green Living, implementat chiar în București

Conceptul de Green sau Ecologic este oarecum sinonim cu ideea de economie. Fie că e vorba de economie în procesul de producție al unei companii, sau pur și simplu reciclarea unor materiale ce pot fi refolosite în alt scop, totul face referire la acest concept. Green Living are aceleași implicații.

The Park Instabai

O casă sau un apartament poate primi distincția de Green Living atunci când îndeplinește o serie de criterii de construcție cât și de consum. Dacă la construcție se folosesc materiale regenerabile și nepoluante, în cazul consumului de energie, atât electrică cât și termică, acestea trebuie să fie cât mai reduse.

La noi în țară, cea mai răspândită soluție de încălzire o reprezintă centrala termică, care funcționează desigur cu gaz. Știm deja că centrala este mai eficientă decât încălzirea la comun. Dar și consumul centralei poate fi eficientizat. În acest scop există termostatul, care, deseori este plasat într-o singură cameră, fiind astfel mai puțin eficient.

Proiectul The Park vine cu o soluție interesantă pentru rezidenții săi, și anume dispozitivul Instabai. Nu, nu are nici o legătură cu ”Instagram”, sau cu termenul ”buy”, ce face referire la achiziții.  Sistemul este extrem de simplu de instalat și controlat. Acesta este format dintr-un dispozitiv central, care se conectează la o sursă de curent și la o conexiune de internet. Adițional, există 2 sau mai mulți senzori de temperatură individuali, ce pot fi așezați în fiecare cameră.

Controlul temperaturii se face prin montarea rapidă a unui adaptor, pe capul caloriferului, care comunică cu unitatea centrală.

Funcționarea este simplă. Senzorul comunică cu unitatea centrală, temperatura camerei, iar prin intermediul unei aplicații de smartphone, utilizatorul poate regla temperatura din fiecare cameră, individual. Unitatea centrală accesează astfel adaptorul de pe calorifer și îl oprește sau îl pornește, în funcție de comanda primită.

Sistemul Instabai este o soluție opțională pentru rezidenții The Park, și chiar și așa, este un mare pas înainte în eficientizarea consumului de resurse neregenerabile cum este gazul. Cel mai probabil, aceasta poate fi instalată și în alte apartamente moderne ce beneficiază de o centrală proprie, și sunt sigur că pe viitor vor mai apărea și alte soluții similare.

Citește și: