Cea mai populară imagine din lume, desktop-ul lui Windows XP

Cea mai populară imagine din lume, desktop-ul lui Windows XP

Cea mai populară imagine din lume este cu siguranță cea de pe desktop-ul sistemului de operare Windows XP.

Lansat în 2001, sistemul de operare avea peste 400 de milioane de copii în uz până în 2006, și asta fără să luăm în calcul copiile piratate. Imaginați-vă acum câte persoane au văzut acest desktop și de câte ori a fost vizionat în ultimii 13 ani. Este ușor de presupus că această imagine a fost vizualizată de miliarde de ori, și dacă până acum nu ne-am pus problema de unde vine această imagine, sau am presupus că este una generată pe computer, aflați că fotograful care a făcut-o se numește Charles O’Rear și este realizată în 1996. Locul în care a fost făcută această poză este Sonoma County, California. Charles O’Rear era în drum spre Marin când a decis să oprească mașina și să facă această fotografie.

[readmore]

Microsoft deține drepturile complete asupra acestei imagini și nu s-a menționat niciodată care a fost prețul pe care compania l-a plătit fotografului pentru aceasta. Charles O’Rear spune însă că a fost o sumă ridicol de mare, probabil cea mai mare plătită vreunui fotograf în viață pentru o singură poză.

Fotografia de mai jos înfățișează locul în 2006 și este făcută din același unghi ca imaginea inițială, al cărei nume este cunoscut ca Bliss. Câmpul respectiv a fost acoperit cu viță-de-vie și, dacă sunteți curioși, aceasta este localizarea exactă pe GoogleMaps.

Windows Xp Desktop Photographer